marți, aprilie 30, 2024
spot_img

FOTO. Rodrigo Maxim în Italia. Protocol semnat cu sindicaliștii feroviari italieni

Președintele Federației Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România, Rodrigo Maxim, se află în aceste zile în Italia, unde a semnat un protocol de colaborare cu sindicaliștii feroviari italieni.

Acordul de colaborare între feroviarii italieni și cei români prevede schimb de experiență și sprijin reciproc.

Vizita în Italia a lui Rodrigo Maxim vine după ce la finele lunii octombrie a anului trecut, liderul sindical de la CFR Călători s-a întâlnit la București cu Gian Luigi Ferretti, responsabilul pentru Relații Internaționale al UGL. Întâlnirea de la București a sindicaliștilor feroviari români și italieni a fost relatată la vremea respectivă de Club Feroviar.

UGL (Unione Generale del Lavoro – Uniunea Generală a Muncii) este o organizație sindicală din Italia care recunoaște centralitatea primordială a persoanei care lucrează: în consecință, renunță la orice pretenție exclusiv categorică sau numai economică. Este, așadar, o asociație unitară de natură confederală care, urmărind obiective cu caracter general, recunoaște particularitățile fiecărei categorii și teritoriu, dar renunță la orice tip de revendicare exclusiv sectorială, se arată pe site-ul confederației sindicale din Italia. UGL este printre cele mai reprezentative confederații sindicale din Italia.


reconversie profesională la Tarom cursuri de calificare la CENAFER angajări la Thales Systems


Rodrigo Maxim în Italia, cu trenul de la Roma la Napoli

Vizita lui Rodrigo Maxim în Peninsulă a continuat cu o călătorie cu un tren de mare viteză al Trenitalia (operatorul feroviar italian de stat) de la Roma La Napoli.

Cu trenul s-au deplasat delegația FSTFR din cadrul Confederației Sindicale Naționale Meridian, respectiv Comitetul Director al Federației Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România și delegația italiană a Confederației Sindicale UGL. Pe drum sindicaliștii s-au oprit și la Muzeul Național Feroviar din Pietrarsa.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC 25 de ani: Basm/Real. Ţinta comună – Realizarea proiectului

ARIC a organizat ieri, 18 aprilie, o Conferință aniversară la hotel Novotel București pentru a celebra 25 de ani de la înfiinţare. Evenimentul, intitulat „Basm/Real...

Ultimele Articole