marți, aprilie 30, 2024
spot_img

VIDEO Pericol la barieră. O dubă de la Transporturi a atentat la siguranța feroviară

A fost pericol la barieră în județul Cluj. Un microbuz al unei instituții din subordinea Ministerului Transporturilor a pus în pericol traficul feroviar.

Scena a fost filmată de un martor la o trecere la nivel cu calea ferată din județul Cluj: o dubă a ajuns între bariere și nu s-a mai putut urni de-acolo, iar trenul se apropia cu viteză. În ultimul moment a fost evitat un dezastru, relatează Știrile Pro TV.


Autovehiculul inscripționat cu denumirea Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (instituție aflată în coordonarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii) a rămas blocat sub bariera de la trecerea de cale ferată. În imaginile filmate se pot observa și semnalele luminoase în funcțiune, semn că bariera urma să fie coborâtă în câteva secunde pentru a trece trenul. Cel mai probabil, cel aflat la volan ar fi încercat să forțeze trecerea.Pericol la barieră. Polițiștii vor face cercetări

Pentru a rezolva imediat situația, doi angajați ai ISCTR au coborât din dubă și au reușit să ridice bariera cu mâinile. Astfel au avut răgaz să dea mașina înapoi.

După câteva secunde barierele au coborât din nou și imediat a trecut și trenul. Polițiștii au transmis că s-au autosesizat și fac verificări.

Din păcate, nu este singurul caz în care un autovehicul al unei instituții de stat pune în pericol siguranța feroviară în județul Cluj. În urmă cu mai puțin de o săptămână, un șofer inconștient a intrat cu mașina de pompieri în fața trenului și a scăpat ca prin minune să fie lovit de locomotivă. Ulterior, mecanicul de locomotivă a fost premiat de conducerea CFR Călători, după cum a scris Club Feroviar.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC 25 de ani: Basm/Real. Ţinta comună – Realizarea proiectului

ARIC a organizat ieri, 18 aprilie, o Conferință aniversară la hotel Novotel București pentru a celebra 25 de ani de la înfiinţare. Evenimentul, intitulat „Basm/Real...

Ultimele Articole