spot_img
miercuri, decembrie 1, 2021
spot_img

Linia de tramvai de pe Prelungirea Ghencea se transformă momentan în două benzi auto

Până când Primăria Capitalei va face rost de bani, linia de tramvai de pe Prelungirea Ghencea se va transforma în două benzi auto, a anunțat joi primarul general Nicușor Dan. Edilul nu a dat niciun termen precis pentru începerea lucrărilor la calea de rulare pentru tramvaie.

”Ceea ce intenționăm noi să facem este să alocăm această bandă mediană care va fi rezervată pentru tramvai pentru a se putea circula până aici pe două benzi pe sens. Dorim să avem, și ar fi o oportunitate, linie de tramvai până la capăt, dar deocamdată nu avem bani. Dacă o să primim bani de la Anghel Saligny (programul guvernamental de dezvoltare locală – n.red,.) sau din altă parte vom lucra simultan și la linia de tramvai”, a declarat primarul general Nicușor Dan, cu prilejul unei vizite pe care a făcut-o joi la prânz pe șantierul de pe Prelungirea Ghencea din vestul Capitalei.Lucrarea va fi finalizată în doi ani

tramvai de pe Prelungirea GhenceaEdilul a precizat că, în total, exproprierile pentru lărgirea arterei la două benzi pe sens și spațiu median pentru liniile de tramvai costă între 60 și 70 milioane de lei, din care 35 milioane de lei au fost deja alocați. Acum se lucrează pe primul tronson, până la intersecția cu strada Râul Doamnei. Nicușor Dan a precizat că și pentru următorul tronson actele de expropriere sunt deja întocmite, doar că prevederile legale nu permit evacuări în perioada sezonului rece. În consecință, exproprierile se vor relua din luna martie a anului viitor.

Potrivit primarului general, în momentul de față se lucrează la rețelele de utilități (apă, canal, electricitate, cablu și gaze) de sub șosea. El a ținut să precizeze că are o bună colaborare cu Primăria Sectorului 6, condusă de liberalul Ciprian Ciucu, ”care va aloca inclusiv bani pentru această lucrare”.

Reprezentantul constructorului prezent pe șantier la ”descinderea” lui Nicușor Dan a declarat că lucrarea va dura doi ani de zile până la ieșirea din București, de unde ea este continuată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). În afară de șoseaua propriu zisă, se mai află în construcție o parcare de tip park&ride.

Primarul general, huiduit de bucureșteni

Conferința de presă susținută de Nicușor Dan pe șantier nu a fost lipsită de incidente. Unii bucureșteni care se aflau în autoturisme în coloană au început să-l huiduie pe edil.

”Pleacă acasă, mă!”, ”Nu ne mai minți!”, ”Ești un mare mincinos!”, sunt doar câteva din ”urările” care s-au auzit pe fundal, din partea bucureștenilor supărați pe activitatea primarului general.

Linia de tramvai de pe Prelungirea Ghencea va avea 10 stații

tramvai de pe Prelungirea GhenceaFișa investiției aferente arterei Prelungirea Ghencea menționează realizarea a 5.900 de metri cale dublă de tramvai, 260 de metri linie simplă și 20 de refugii, adică zece stații de tramvai de la intersecția cu linia tramvaiului 41 și până la ieșirea din municipiul București.

Lucrările sunt realizate de Trustul de Clădiri Metropolitane, companie subordonată Primăriei Capitalei. Valoarea totală a investiţiei, incluzând și celelalte componente precum lărgirea șoselei, realizarea pistelor de biciclete, este de 122 de milioane de euro.

Procedurile de realizare a acestui obiectiv de investiții au fost începute în 2018, iar în luna iunie a aceluiași an a fost încheiat contractul între Primăria Municipiului București și Compania Municipală Dezvoltare Durabilă, pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic de execuție. Trei luni mai târziu, în septembrie 2018, consilierii generali au aprobat proiectul de Hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții Penetrație Prelungirea Ghencea-Domnești și Supralărgire Bulevardul Ghencea.

Nicușor Dan o acuza pe Gabriela Firea că tărăgănează lucrările

Modernizarea liniei de tramvai deraieri la STB tramvai nou în București covid în microbuze licitația pentru tramvaie autobuze pe linia de tramvai investiții în linii de tramvai STB după 15 mai reorganizarea companiilor municipale mai puține tramvaie în București Gabriela Firea și Traian Băsescu Firea îi dă replica lui Ludovic Orban transport public gratuit licitația pentru tramvaie tramvaie turcești la BucureștiÎn februarie anul trecut, din postura de candidat la Primăria Capitalei, actualul primar general Nicușor Dan îi reproșa edilului în funcție la acea vreme, Gabriela Firea,  că tărăgănează lucrările: ”Gabriela Firea ne anunţa veselă ieri că lucrările la proiectul Prelungirea Ghencea Domneşti sunt în grafic. Este o nouă mostră a imposturii primarului nostru general, pe care locuitorii din zonă, care suportă de ani de zile un trafic insuportabil, o resimt cel mai bine”.

Nicușor Dan spunea atunci că Gabriela Firea a preluat o lucrare din care până în 2016 se realizase (inclusiv exproprieri) 3,7% şi a dus-o în 2019 la un procent de realizare de 4%: ”În acest ritm, de 0,1% pe an, lucrarea va fi terminată în anul 2979”.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole