luni, aprilie 29, 2024
spot_img

Restricții de circulație în județul Vaslui din cauza unor lucrări

Restricții de circulație în județul Vaslui din cauza unor lucrări. Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că au început lucrările de tip QUICK WINS pentru ridicarea restricțiilor de viteză între stațiile CRASNA și ZORLENI, pe FIRUL II, județul Vaslui.

Lucrările anunțate marți de către CFR SA au o valoare de 163,6 milioane de lei fără TVA, cu finanțare asigurată din fonduri nerambursabile PNRR, pentru viteza maximă de circulație de 120 km/h.

Lucrările de reparații punctuale a suprastructurii căii între stațiile Crasna – Zorleni sunt incluse în programul de lucrări tip QUICK WINS și au drept scop ridicarea restricțiilor de viteză, îmbunătățirea condițiilor de circulație, prin creșterea vitezei maxime până la 120 km/h și optimizarea gradului de siguranță.

Astfel, până pe data de 30 septembrie 2024, constructorul va executa lucrări la suprastructura căii pe FIRUL II, între stațiile Crasna – Zorleni, de la km 296+068 până la km 323+932, unde într-o primă etapă va înlocui toate componentele suprastructurii cu materiale noi – șină, traverse, material mărunt de cale, aparate de cale, bretele (legătura între 2 linii paralele), schimbătoare de cale cu dublă joncțiune (TDJ) -, iar ulterior va monta dale elastice la cele 15 treceri la nivel cu calea ferată și va executa lucrări de profilat și buraj mecanizat pe întregul interval.

Restricții de circulație

Din punct de vedere al circulației feroviare, CFR SA menționează că pentru a asigura continuitate în trafic în perioada desfășurării lucrărilor de tip QUICK WINS de pe FIRUL II trenurile de călători circulă în perioada 15 aprilie – 30 seprembrie 2024 doar pe FIRUL I între stațiile Crasna – Zorleni, cu restricție de viteză pentru protecția muncitorilor, dar și cu staționare temporară de 5 – 15 minute în gările Crasna, respectiv Zorleni, pentru trecerea altor garnituri care tranzitează zona șantierului.

 

IN THE SPOTLIGHT

ARIC 25 de ani: Basm/Real. Ţinta comună – Realizarea proiectului

ARIC a organizat ieri, 18 aprilie, o Conferință aniversară la hotel Novotel București pentru a celebra 25 de ani de la înfiinţare. Evenimentul, intitulat „Basm/Real...

Ultimele Articole