marți, septembrie 26, 2023
spot_imgspot_img

Ambasadoarea Statelor Unite ale Americii Kathleen Kavalec a mers cu trenul la Brașov

Ambasadoarea Statelor Unite ale Americii în țara noastră Kathleen Kavalec a mers cu trenul de la București la Brașov.

”Mi-a plăcut să iau trenul pentru vizita mea de astăzi la frumosul Brașov”, a scris ea luni seara pe contul său oficial de Twitter. Postarea este însoțită de hashtag-ul #RomaniaFrumoasa și de trei fotografii, dintre care una cu ea pe peronul gării Brașov și alte două cu clădiri din orașul din centrul României.

Kathleen Kavalec a mers cu trenul CFR Călători

Din fotografia realizată în gară se poate observa că ambasadoarea a călătorit de la București Nord la Brașov cu un tren Interregio operat de Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători CFR Călători SA.

Nu se poate deduce din fotografie cu ce tren anume a călătorit Kathleen Kavalec și nici nu se precizează dacă garnitura a ajuns la timp.

Ambasadoarea SUA s-a întâlnit cu Allen Coliban

Kathleen Kavalec s-a întâlnit cu primarul Brașovului, Allen Coliban, și cu viceprimarul Flavia Boghiu pentru a discuta despre oportunitățile de investiții și de colaborare viitoare dintre cele două părți.

„Vizita de astăzi la Brașov a Excelenței Sale, doamna Ambasador al Statelor Unite, Kathleen Ann Kavalec a avut două repere: unul care se referă la criza refugiaților și vizita de dimineață la centrul de refugiați de la CATTIA, iar al doilea, cel care a avut în prim-plan discuția legată de investiții și de rolul Brașovului, poziția Brașovului în această lume și în contextul global al tranziției către verde. Mă bucur că am putut să arătăm ambițiile Brașovului în acest domeniu, să vorbim despre toate politicile care susțin un Brașov verde și Brașov capitală verde, dar totodată să aducem la cunoștința reprezentanților comerciali ai ambasadei oportunitățile pe care orașul nostru și zona metropolitană le oferă. Am vorbit despre CET și despre faptul că suntem în căutare de investitori pentru această platformă, dar și despre investbrașov.org, portalul care cumulează toate elementele, toți parametrii care pot să atragă investitori și să facă Brașovul important pe harta investițiilor din Europa de Est. Despre toate acestea sunt convins că dialogul va continua, dialogul instituțional, și vreau să mulțumesc reprezentanților Ambasadei Statelor Unite pentru toată deschiderea și toate aprecierile exprimate astăzi la adresa Brașovului“, a rezumat primarul Allen Coliban.

Kathleen Kavalec a depus jurământul în calitate de Ambasador al Statelor Unite ale Americii în România la data de 20 decembrie 2022. Anterior, în perioada 2019-2022, ea a condus Misiunea OSCE în Bosnia şi Herţegovina. Înainte, a ocupat funcţia de adjunct al asistentului secretarului de stat în cadrul Biroului pentru Europa şi Eurasia (EUR) al Departamentului de Stat.

Ultimele Articole