spot_img
luni, august 15, 2022
spot_img

Ziua și deraierea. Tren deraiat azi-noapte, la Piatra Olt – Caracal

  1. Un vagon al unui tren de marfă a deraiat în noaptea de vineri spre sâmbătă distrugând linia Piatra Olt – Caracal.

marfar a deraiat deraiere în județul Constanța deraiere în județul Constanța trenuri de marfă s-au tamponat deraiere la Constanța
Imagine cu titlu ilustrativ

Accidentul s-a produs la ora 3.00 dimineață între Piatra Olt și Caracal, potrivit surselor din domeniul feroviar. Concret, un vagon al unei garnituri a sărit de pe șine, incidentul fiind observat abia după parcurgerea a 800 de metri. Aceasta a dus la distrugerea liniei. În consecință, traficul trenurilor de călători a trebuit rerutat, sâmbătă dimineața site-ul Infofer indicând intârzieri de zeci de minute, cauzate probabil de timpul de parcurs mai lung pe ruta ocolitoare.

 

Tot surse feroviare afirmă că problema ar fi un vagon deținut de ALRO Slatina la care, cel mai probabil, a căzut pe linie un sabot de frână. Vagonul a fost repus pe șine în jurul orei 7 dimineața, însă linia fiind distrusă, nu mai poate fi folosită.

Incidentul e unul dintre numeroasele survenite în ultimele săptămâni pe calea ferată. Acestea au loc în pofida declarațiilor amenințătoare ale ministrului Transporturilor din ultimele zile conform cărora el nu se joacă cu siguranța feroviară.  (D.C.)

 

 

 

Ultimele Articole