sâmbătă, septembrie 23, 2023
spot_imgspot_img

Ziua Porților Deschise la Depoul Dudești al STB, în Săptămâna Mobilității Europene

Cu ocazia Săptămânii Mobilității  Europene, în perioada 16 – 22 septembrie 2023, Societatea de Transport București STB S.A. organizează Ziua Porților Deschise la Depoul Dudești.

Este doar una dintre multele activități adresate locuitorilor zonei metropolitane București – Ilfov, în scopul promovării transportului public ca alternativă viabilă la transportul cu mașina personală.

Sâmbătă, 16 septembrie între orele 09 – 15:00 este Ziua Porților Deschise la Depoul Dudești și la Galeria Expozițională STB S.A. din strada Trapezului nr. 4, a anunțat STB printr-o postare pe pagina sa oficială de Facebook.

În cadrul Depoului Dudești, vor fi prezentate tramvaiele de epocă și vehiculele actuale ale Societății, iar vizitatorii se vor putea bucura de o scurtă plimbare cu un tramvai de epocă în cadrul depoului.

Vizita va avea loc în intervalul orar 09:00 – 12:00, conform următorului program:

– Grup 1 – 09:00 – 10:00;

– Grup 2 – 10:00 – 11:00;

– Grup 3 – 11:00 – 12:00.

Depoul Dudești a fost construit în anul 1938 și a fost modernizat în urmă cu 14 ani de zile. El este unul dintre cele 11 depouri aparținând STB. Aici a avut loc vizita tehnică din cadrul evenimentului Zilele Feroviare 2019.

Este nevoie de confirmare prealabilă

Accesul publicului în Depoul Dudești este permis în limita locurilor disponibile, iar doritorii sunt rugați să se înscrie în zilele de 13 și 14 septembrie, pe adresa: inscrieri@stbsa.ro.

”Pentru buna desfășurare a evenimentului, îi rugăm pe cei înscriși să aștepte confirmarea prezenței la eveniment pe e-mail și să tină cont că alături de copiii mai mici de 10 ani poate participa la plimbarea cu tramvaiul un singur însoțitor. Ulterior, doritorii se pot deplasa la Galeria Expozițională STB S.A. unde participanții vor avea ocazia de a cunoaște istoria transportului public bucureștean. O expoziție generoasă cu fotografii de epocă – multe dintre ele realizate pe sticlă, cărţi poştale ilustrând istoria transportului public din Bucureşti și machete ce reproduc vehicule care au strabătut de-a lungul anilor traseele din Capitală”, se mai arată în postare.

Vizita la Galeria Expozițională STB S.A. se desfășoară în intervalul orar 12:00 – 15:00, intrarea fiind liberă pentru public.

Ultimele Articole