spot_img
marți, noiembrie 30, 2021
spot_img

FOTO Palatul CFR, iluminat în culorile Tricolorului de Ziua Națională a României

De Ziua Națională a României, Palatul CFR, unde își au sediile Ministerul Transporturilor și mai multe companii feroviare, a fost iluminat în culorile Tricolorului.

”În seria de evenimente dedicate Zilei Naționale a României se înscrie și iluminarea, începând din această seară (luni seara – n.red.),  în culorile Tricolorului a Palatului CFR din București, clădire emblematică a Capitalei”, a postat Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor pe conturile sale de Facebook și de Twitter.

În Palatul CFR își au sediile centrale, printre altele, Compania Națională de Căi Ferate (CNCF) CFR SA, Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători (SNTFC) CFR Călători și Metrorex SA.

Ceremonia de Ziua Națională a României, restrânsă din cauza pandemiei

În acest an, ceremonia de 1 Decembrie se va desfăşura fără tradiţionala defilare a militarilor şi tehnicii de luptă şi fără ca avioanele să mai survoleze spaţiul aerian.

Aproximativ 150 de militari din Ministerul Apărării Naţionale vor participa, începând cu ora 11:00, la ceremonia oficială în format restrâns, organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României în Piaţa Arcul de Triumf din Capitală.

Pe timpul ceremoniei se va ţine un moment de reculegere în memoria eroilor români căzuţi pe câmpurile de bătălie pentru reîntregirea neamului românesc şi a victimelor virusului SARS-CoV-2, vor fi trase 21 de salve de tun, iar preşedintele Klaus Iohannis va depune o coroană de flori şi va susţine o alocuţiune.

Evenimentul, care nu va fi deschis publicului, se va desfăşura cu respectarea strictă a prevederilor legale referitoare la prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Cu ocazia Zilei Naţionale, reprezentanţi ai Armatei României vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea de ceremonii de mică amploare în unele garnizoane în care sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare iar militarii aflaţi în misiune în afara teritoriului naţional vor desfăşura ceremonii militare în cadru restrâns.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole