spot_img
duminică, decembrie 4, 2022
spot_img

VIDEO Ziua metroului bucureștean. Petrecere într-o ramă IVA închiriată pe Magistrala 1

Ziua metroului bucureștean a fost marcată în avans, în seara zilei de vineri, 18 noiembrie 2022, cu o petrecere care a avut loc într-o bătrână ramă IVA ce a revenit pe Magistrala 1.

Metrorex marchează Ziua metroului în fiecare an pe 19 noiembrie, însă primul tren a circulat în subteranele Capitalei pe 16 noiembrie 1979, așa cum a scris Club Feroviar.

„Pe 19 noiembrie 1979, primul tren de metrou a intrat în circulație cu călători, pe primul tronson al Magistralei I. Tronsonul avea șase stații (Semănătoarea, Grozăvești, Eroilor, Izvor, Piața Unirii, Timpuri Noi) și un depou. Astăzi, lungimea rețelei de metrou a municipiului București se întinde pe 78 km cale dublă, distribuiți pe cinci magistrale, 63 de stații cu 190 de căi de acces și șase depouri. Metroul transportă zilnic sute de mii de călători, oferind o soluție sigură, rapidă și ecologică de deplasare. Cu sprijinul angajaților și partenerilor noștri, dorim să ne îndeplinim responsabilitățile pe care le avem față de comunitate. La împlinirea a 43 de ani de activitate, ne dorim să fim, în continuare, un partener de încredere pentru călătorii și colaboratorii noștri și le mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături în toți acești ani. Călătoria continuă! La mulți ani, Metrorex!”, a transmis directorul general al Metrorex, Mariana Miclăuș.

Ziua metroului bucureștean. Distracție în subteran

Iar evenimentul a fost marcat în ajun, când, după aproximativ opt ani de absență, o bătrână ramă IVA (acronimul de la Întreprinderea de Vagoane Arad, actualmente Astra Vagoane Călători) a revenit pe Magistrala 1.

Acest eveniment a avut loc în seara zilei de 18 noiembrie, când TEM-ul 010-049-060 a efectuat o cursă pe distanța Republica – Dristor 2. Primul vagon al ramei a fost închiriat, iar în el a fost în plină desfășurare o petrecere. Călătorii au putut retrăi nostalgia unei călătorii cu vechea ramă, trenul oprind în fiecare stație, iar restul vagoanelor puteau fi folosite, potrivit informațiilor publicate de RAS București.

De îndată ce a ajuns în stația Dristor 2, petrecăreții au coborât, iar rama a plecat fără pasageri spre depoul Pantelimon.

Ultimele Articole