spot_img
duminică, noiembrie 28, 2021
spot_img

Peste Prut se sărbătorește duminică Ziua Feroviarului din Moldova. Mesajul transmis de CFM

Peste Prut se sărbătorește duminică Ziua Feroviarului din Moldova, prilej cu care conducerea Întreprinderii de Stat Calea Ferată din Moldova a adresat vineri un mesaj.

Ziua Feroviarului din Moldova

”Dragi prieteni, stimaţi colegi! Calendarele arată din nou luna august şi ne intră în case o duminică un pic deosebită de toate celelate duminici. Pentru că e Ziua Feroviarului şi e ziua noastră, a tuturor celor care ne-am legat destinul de această rază de fier care trece prin faţa noastră ca o linie a vieţii. E ziua în care ne recitim urmele ca pe o carte începută cîndva, dar care are încă multe, multe pagini nescrise. Privind din această dumnică, se vede că într-o apă limpede tot ce am reuşit să facem în acest an. A fost un an care ne-a tot pus în cale diferite probleme, dar noi, toţi împreună, am găsit soluţii întotdeauna. Le-am găsit pentru că am pus umăr lîngă umăr şi am fost tari, pentru că am arătat aceeaşi terminare şi acelaşi mod de a înțelege lucrurile. Am mers zi de zi spre un loc de muncă, pentru a-i da vieții noastre rosturile pe care le cere, am revenit de fiecare dată acasă împăcaţi de munca pe care am îmfăptuit-o. Ne-am povestit unul altuia despre casele noastre, despre copiii noştri, ne-am destăinuit gîndurile şi ne-am retrăit bucuriile. Pentru că sîntem o echipă şi pentru că avem încerdere unii în alţii. Vin astăzi în faţa Dumneavoastră, aşa cum am făcut-o de mai multe ori, pentru a pune toată sinceritatea în cuvinte şi toată recunoştința. Pentru a Vă mulţumi pentru muncă şi pentru dedicaţie, pentru a Vă ura multă sănătate, prosperitate, căldură în case şi multe duminici în suflet. Mulţi ani”.

Ziua Feroviarului din Moldova, legiferată în 2006

În Republica Moldova, Ziua Feroviarului a fost instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 894 din 7 august 2006.

”Luînd în considerare importanţa şi rolul transportului feroviar în economia naţională şi recunoscînd meritele lucrătorilor acestei ramuri în dezvoltarea şi prosperarea ţării, Guvernul HOTĂRĂŞTE: Se instituie sărbătoarea profesională a lucrătorilor transportului feroviar din Moldova <Ziua feroviarului>, care se va consemna anual în prima duminică a lunii august”, se arată în Hotărârea semnată de primul ministru de la acea vreme al Republicii Moldova, Vasile Tarlev.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole