spot_img
miercuri, octombrie 5, 2022
spot_img

Summitul Zilele Feroviare: 80% dintre restricțiile de viteză, eliminate în 15 ani

Proiectele Guvernului privind calea ferată prevăd eliminarea a peste 80% dintre restricțiile de viteză în următorii 15 ani și atingerea unui nivel minim de refacție a căii ferate de 550 kilometri anual.

Declarațiile au fost făcute marți de către Ionuț Săvoiu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor. „O componentă importantă a Ministerului Transporturilor este condiționată de sprijinul și profesionalismul dumneavoastră. Potrivit angajamentelor asumate, vom crește cu 25% atât traficul de călători, cât și pe cel de marfă față de 2020”, a spus el, promițând că „nicio regiune nu va rămâne în urmă”.

„Umărim îndeplinirea proiectelor de implementare a transportului intermodal pentru a atinge obiectivele UE, cum ar fi reducerea cu 55% a emisiilor de carbon. Schimbările nu trebuie să adâncească decalajele dintre statele membre. Pe partea de proiecte dorim eliminarea a peste 80% din punctele cu restricții de viteza în 15 ani, creșterea ritmului de refacție până la un nivel minim de 550 km anual”, a spus demnitarul.

Prin HG 1302 și 1312 au fost aprobate atât programele de acțiune pentru sectorul feroviar, cât și modificarea master planului general de transport. Resursele umane sunt esențiale, iar spațiul academic e resursa de bază”, a afirmat secretarul de stat.Octavian Udriște la Summitul Zilele Feroviare: România poate avea linii de viteză până la 250 km/oră

În deschiderea evenimentului, a luat cuvântul Octavian Udriște, președinte onorific Club Feroviar. „Zilele Feroviare sunt un prilej de a aduce la aceeași masă firmele din infrastructură și cele de material rulant. Sper ca firmele să intre în contact cu potențialii clienți și sperăm că se vor găsi soluții ca în anii următori să revitalizăm sistemul feroviar din România. Sperăm la linii de până la 250 kilometri la oră care să permită circulația trenurilor clasice. Ne dorim ca cei care au urechi să audă vor face ceva în creșterea domeniului”, a spus el.

Gabriel Stanciu, Alstom: Vrem să angajăm 70 de ingineri

Gbariel Stanciu, președinte al Asociației Industriei Feroviare și director general Alstom Transport România a vorbit de necesarul de personal al industriei și al companiei conduse de el. „Angajăm astăzi, avem un stand afară, vrem să luăm 70 de ingineri, vom avea proiecte și în Moldova, Ucraina și Bulgaria. Azi lucrăm pentru toate continentele. Am dat drumul la București la un Centru de inginerie de semnalizări, lucrăm pentru tot mapamondul”, a spus el.


reconversie profesională la Tarom cursuri de calificare la CENAFER angajări la Thales Systems


În deschidere, au vorbit și Andrei Ciufu, UNIFE cu un mesaj din partea conducerii organizației, Alberto Mazzola, director executiv CER, Rudolf Opatril de la Ambasada Cehiei (de salutat prezența largă a companiilor cehe la eveniment). Mazzola a ținut să reamintească participanților sprijinul acordat de toate companiile de cale ferată din regiune operațiunilor de salvare a refugiaților.

Într-un mesaj video, Carlo Borghini director executiv Shift2Rail a prezentat oportunități de finanțare a proiectelor feroviare cu accent pe One single network, automatizare și digitalizare, cost sustenability și life cycling cost, freight transfer.

Ultimele Articole