spot_img
miercuri, august 10, 2022
spot_img

Zilele Feroviare 2022, prilej de prezentare a realizărilor Siemens Mobility

A XVI-a ediție a Summitului Zilele Feroviare a fost un prilej pentru compania Siemens Mobility România de a prezenta, prin Adrian Stoica, managing director și CFO al Siemens Mobility, produsele realizate, în contextul unei istorii a companiei germane de peste 180 de ani (înființată la 1840).

Una dintre realizările interesante prezentate a fost Building Information Modeling, metodologie de ultimă generație, ce presupune realizarea unui geamăn digital al infrastructurii cu toate componentele acesteia care ajută la migrarea rețelei feroviare către tehnologiile digitale.

Practic, compania germană este prezentă în toate componentele industriei feroviare, anume software, fabricarea de trenuri sau tehnologie pentru infrastructură.

Printre proiectele de succes prezentate de către oficialul Siemens Mobility s-a numărat sistemul CBTC cu ATO implementat in Copenhaga S – Bahn, ATO in ETCS L2 în Hamburg, digital interlocking în Norvegia pe 4.200 km și 375 de stații. Sistemul ETCS 3 prezentat permite creșterea capacității liniei cu 15% față de ETCS2 și duce la costuri de infrastructură cu 20% mai scăzute. Au mai fost prezentate soluțiile intermodale, proiecte la cheie realizate de companie, dar și realizările în domeniul materialului rulant.

Întreaga prezentare Siemens este disponibilă aici.

Ultimele Articole