spot_img
miercuri, octombrie 5, 2022
spot_img

Zilele Feroviare 2022. Mihnea Costoiu: Calea ferată suferă de lipsa resursei umane

Calea ferată suferă din cauza lipsei resursei umane suficiente și calificate, a declarat marți dimineață, în deschiderea evenimentului Zilele Feroviare 2022, rectorul Universității POLITEHNICA București, Mihnea Costoiu.

„Resursa umană reprezintă principala direcție de acțiune în domeniu. Din păcate, și calea ferată, și industria feroviară în general, suferă în lipsa unei resurse umane care să fie suficiente și calificate. În viitorul acestei țări sunt puțini oameni care să facă această industrie”, a declarat Mihnea Costoiu.

El a precizat că în fiecare zi la UPB vine câte o companie care solicită absolvenți, „dacă se poate mâine, dacă se poate execpționali, dacă se poate foarte ieftini”. Universitatea POLITEHNICA București are în momentul de față aproximativ 30.000 de studenți, dintre care 48% sunt de sex feminin.

„Suntem într-o criză majoră de forță de muncă. Această școală (UPB – n.red.) poate produce în cel mai fericit caz 3.500 de absolvenți pe an. Această perioadă de criză ne arată încă o dată, dacă mai era nevoie, cât de mult avem nevoie de ingineri calificați, în orice domeniu”, a mai spus Mihnea Costoiu de la prezidiul evenimentului organizat de Club Feroviar.


reconversie profesională la Tarom cursuri de calificare la CENAFER angajări la Thales Systems


Summitul Zilele Feroviare, cel mai important eveniment feroviar ”business to business” din România

Club Feroviar și Universitatea POLITEHNICA București, cu sprijinul Asociaţiei Industriei Feroviare din România (AIF), în parteneriat media cu AGERPRES și Jurnalul de Afaceri, organizează evenimentul strategic Zilele Feroviare 2022 – Summitul de Investiţii Club Feroviar.

Evenimentul se desfășoară în perioada 22-24 martie, la Facultatea de Transporturi din cadrul Universității POLITEHNICA Bucureşti. Zilele Feroviare – Summit-ul de Investiții Club Feroviar este primul eveniment exclusiv feroviar din România dedicat investitorilor, managerilor de TOP din domeniu, dar și furnizorilor de echipamente, servicii și produse specifice. Evenimentul, ajuns anul acesta la a XVI-a ediție, reprezintă o platformă de comunicare între operatorii feroviari de transport, administratorii de infrastructură, reprezentanţii Guvernului şi cei ai industriei feroviare internaţionale.

Sute de profesioniști și lideri de piață participă an de an la Zilele Feroviare, în București, într-un eveniment cu tradiție și cu rezonanță în industria feroviară din România.

AFLĂ MAI MULTE DESPRE SUMMIT PE www.summit.clubferoviar.ro

În prima zi, temele dezbătute oferă participanţilor posibilitatea de a afla detalii importante cu privire la strategiile pentru revitalizarea sistemului feroviar în post-pandemie, la contribuția acestuia la provocările impuse de contextul climatic actual, precum şi la stabilirea obiectivelor Uniunii Europene și modalitatea de a le atinge.

A doua zi a evenimentului va fi structurată în două paneluri, unul dedicat infrastructurii feroviare și altul dedicat transportului de marfă, călători și urban. Expoziția din cadrul summitului oferă posibilitatea de prezentare a produselor și serviciilor în fața unui public specializat și de a întâlni persoane cheie care acționează pe piața feroviară.

Ultimele Articole