spot_img
luni, august 15, 2022
spot_img

Summitul Zilele Feroviare. CFR SA anunță când va reveni rețeaua feroviară la parametrii proiectați de viteză

Monica Mihăileanu, director general adjunct al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, a anunțat marți, în deschiderea evenimentului Zilele Feroviare, când va reveni rețeaua feroviară la parametrii proiectați de viteză. De asemenea, oficialul companiei de infrastructură a menționat preocuparea pentru creșterea ponderii lucrărilor de intervenție la cale ferată realizate în regie proprie.

În intervenția sa de la prezidiul evenimentului, oficialul CFR SA a explicat faptul că anii pandemici au produs pierderi nu doar operatorilor de transport feroviar, ci și administratorilor de infrastructură. Doar la nivelul anului trecut, pierderile induse de pandemie la nivelul CFR SA au fost de 8,6%.

Anul 2021 a însemnat însă și anul în care a fost semnat noul Contract de activitate al CFR SA, prin care s-au stabilit obiectivele generale și strategia de dezvoltare pentru perioada 2021-2025. „Se pune accentul pe recuperarea restanțelor, pe proiectele de reînnoire a căii ferate. Anul acesta avem cea mai mare alocare pentru domeniul feroviar, atât prin fonduri europene, cât și prin Planul Național de Redresare și Reziliență”, a spus Monica Mihăileanu.

Ea a detaliat, arătând că, în afară de proiectele majore, se pune accent pe reînnoirea infrastructurii, pe așa-numitele proiecte de tip quick-wins, pentru eliminarea punctuală a restricțiilor de viteză din circulația feroviară. „În acest rimt, este de așteptat ca în următorii 8-10 ani să restabilim echilibrul, astfel încât rețeaua de cale ferată din România să revină la parametrii proiectați de circulație, din punct de vedere al vitezei”.Preocupări pentru creșterea capacității de efectuare a lucrărilor în regie proprie

În altă ordine de idei, Monica Mihăileanu a menționat preocuparea pe care o are CNCF CFR SA pentru a-și crește capacitatea de a efectua lucrările prin resurse proprii (în regie proprie). În acest sens, în ultima perioadă, compania a achiziționat o serie de utilaje de mică și mare mecanizare cu ajutorul cărora să se poată realiza aceste lucrări de intervenții la linie. Cum tot a sosit primăvara, în momentul de față, CNCF are deschise nouă șantiere de reparații la nivelul rețelei feroviare din România.

În ceea ce privește fondurile disponibile prin PNRR, acestea depășesc 15 miliarde de euro, bani care vor fi direcționați către proiecte majore, dar și către programe de reînnoire a căii ferate. „Obiectivul nostru major este asigurarea unei infrastructuri sigure, funcționale, eficiente și ecologice”, și-a încheiar Monica Mihăileanu intervenția din deschiderea evenimentului Zilele Feroviare.

Summitul Zilele Feroviare, cel mai important eveniment feroviar ”business to business” din România

Club Feroviar și Universitatea POLITEHNICA București, cu sprijinul Asociaţiei Industriei Feroviare din România (AIF), în parteneriat media cu AGERPRES și Jurnalul de Afaceri, organizează evenimentul strategic Zilele Feroviare 2022 – Summitul de Investiţii Club Feroviar.

Evenimentul se desfășoară în perioada 22-24 martie, la Facultatea de Transporturi din cadrul Universității POLITEHNICA Bucureşti. Zilele Feroviare – Summit-ul de Investiții Club Feroviar este primul eveniment exclusiv feroviar din România dedicat investitorilor, managerilor de TOP din domeniu, dar și furnizorilor de echipamente, servicii și produse specifice. Evenimentul, ajuns anul acesta la a XVI-a ediție, reprezintă o platformă de comunicare între operatorii feroviari de transport, administratorii de infrastructură, reprezentanţii Guvernului şi cei ai industriei feroviare internaţionale.

Sute de profesioniști și lideri de piață participă an de an la Zilele Feroviare, în București, într-un eveniment cu tradiție și cu rezonanță în industria feroviară din România.

AFLA MAI MULTE DESPRE SUMMIT PE www.summit.clubferoviar.ro

În prima zi, temele dezbătute oferă participanţilor posibilitatea de a afla detalii importante cu privire la strategiile pentru revitalizarea sistemului feroviar în post-pandemie, la contribuția acestuia la provocările impuse de contextul climatic actual, precum şi la stabilirea obiectivelor Uniunii Europene și modalitatea de a le atinge.

A doua zi a evenimentului va fi structurată în două paneluri, unul dedicat infrastructurii feroviare și altul dedicat transportului de marfă, călători și urban. Expoziția din cadrul summitului oferă posibilitatea de prezentare a produselor și serviciilor în fața unui public specializat și de a întâlni persoane cheie care acționează pe piața feroviară.

Ultimele Articole