miercuri, noiembrie 29, 2023
spot_img

Zi neagră la CFR și MAV. Doi feroviari au murit, unul român și unul maghiar

La un interval de 24 de ore, doi feroviari au murit în România și Ungaria. Unul era manevrant de vagoane, celălalt mecanic de locomotivă.

Un manevrant de vagoane a fost găsit mort lângă o linie de cale ferată ce aparţine fostului combinat siderurgic din Reşiţa, informează Gazeta de Sud, care citează Agerpres.

Accidentul a avut loc marți, în zona unde se efectuează operaţiuni de manevră a vagoanelor de marfă. Bărbatul a fost găsit mort de un coleg de muncă – mecanic de locomotivă, lângă linia de cale ferată. Victima prezenta răni în zona picioarelor şi capului, incompatibile cu viaţa. Omul lucra la CFR din 1999.

”La Inspectoratul Teritorial de Muncă Caraş-Severin a fost comunicat un eveniment care s-a produs în data de 14 noiembrie 2023, în jurul orei 05.30, la punctul de lucru situat în Reşiţa ce aparţine angajatorului Artrom Steel Tubes SA Slatina. Un inspector de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate şi Sănătate în Muncă s-a deplasat la faţa locului, imediat după producerea accidentului, demarând cercetările în scopul stabilirii împrejurărilor şi cauzelor care au determinat producerea acestuia, răspunderile şi măsurile care se impun a fi luate pentru prevenirea producerii altor cazuri similare”, a transmis ITM Caraş-Severin.

De asemenea, se aşteaptă raportul medicilor legişti şi se analizează atribuţiile victimei, înscrise în fişa postului.

Coliziune feroviară în Ungaria. Un mecanic de locomotivă a murit

Și peste graniță, în Ungaria, este doliu în lumea feroviarilor. Unul dintre mecanicii de locomotivă implicați în accidentul feroviar de la Sáp de miercuri dimineață a decedat.

Club Feroviar a informat că un accident feroviar în Ungaria s-a produs miercuri dimineață, când două trenuri, unul de marfă și unul de călători, s-au ciocnit. Coliziunea s-a produs pe linia Püspökladány–Biharkeresztes (frontiera cu România, la Episcopia Bihor) miercuri la ora 4:20. Un tren de marfă a ignorat semnul pe roșu din stația Sáp, a depășit semnalul și s-a ciocnit cu trenul de pasageri care aștepta în gara Biharkeresztes pentru a pleca spre la Püspökladány.

Atât mecanicii de locomotivă, controlorul de bilete, cât și patru din cei cinci pasageri din tren au suferit răni și au fost tratați de personalul de pe ambulanțe. Autoritățile investighează circumstanțele producerii accidentului.

Ultimele Articole