spot_img
luni, martie 27, 2023
spot_img

VIDEO Zeci de morți într-un accident feroviar în Grecia

Cel puțin 32 de persoane au murit și alte zeci au fost rănite după ce două trenuri s-au ciocnit în noaptea de marți pe miercuri în nordul Greciei. Un accident feroviar în Grecia cu urmări tragice.

Un tren care transporta în jur de 350 de pasageri a lovit un tren de marfă care circula în direcția opusă, lângă orașul Larissa, potrivit BBC. Salvatorii au lucrat toată noaptea pentru a găsi supraviețuitori, au spus pompierii. Nu se cunoaște cauza accidentului. Trenul de pasageri se deplasa de la Atena către Salonic când s-a lovit frontal de celălalt tren, ceea ce a dus la un incendiu în cel puțin unul dintre vagoane.

Accident feroviar în Grecia. Mărturiile supraviețuitorilor

Un supraviețuitor a povestit că vagonul în care se afla a fost cuprins de flăcări în timp ce s-a răsturnat în urma accidentului. „Am auzit un zgomot infernal”, a declarat Stergios Minenis, citat de agenția de presă Reuters. „A fost un coșmar de 10 secunde. Am căzut pe o parte până când s-a oprit zgomotul. Apoi a fost panică. Focul s-a aprins imediat. Eram înconjurați de flăcări din toate părțile”, a spus acesta. „Timp de 10 – 15 secunde a fost haos. Totul s-a răsturnat, incendii, cabluri atârnate, geamuri sparte, oameni care țipă, oameni prinși.” Un alt pasager, Angelos Tsiamouras, a declarat presei locale că accidentul a fost ca un cutremur. „A fost o coliziune foarte puternică”, a declarat guvernatorul regional al regiunii Tesalia, Kostas Agorastos, pentru televiziunea de stat. „Aceasta este o noapte îngrozitoare… Este greu de descris scena”.

Imaginile din urma coliziunii au arătat coloane groase de fum care se ridicau din vagoanele deraiate. Cel puțin unul dintre acestea a fost complet zdrobit. La fața locului s-au aflat în jur de 150 de pompieri și 40 de ambulanțe, au precizat pompierii. Condițiile pentru salvatori au fost „foarte dificile” din cauza „gravității coliziunii”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al pompierilor, Vassilis Varthakoyiannis. „Nu am mai văzut așa ceva în toată viața mea. Este tragic. Cinci ore mai târziu, găsim cadavre”, a declarat pentru agenția de presă AFP un salvator epuizat. „Trăim o tragedie. Scoatem oameni vii, răniți… sunt morți. Vom fi aici toată noaptea, până terminăm, până găsim ultima persoană”, a declarat pentru ERT – radiodifuzorul elen de stat, un alt salvator voluntar.

Ultimele Articole