sâmbătă, mai 18, 2024
spot_img

Zborurile scurte, unde există alternativă feroviară, ar putea fi interzise

Parlamentarii francezi au decis să interzică zborurile interne pe distanțe scurte acolo unde există alternative de tren, în încercarea de a reduce emisiile de carbon.

În weekend, parlamentarii au votat în favoarea unui proiect de lege pentru încheierea rutelor în care aceeași călătorie ar putea fi efectuată cu trenul în mai puțin de două ore și jumătate, potrivit BBC.ro. Cu toate acestea, zborurile de legătură nu vor fi afectate. Măsurile planificate se vor confrunta cu un nou vot în Senat înainte de a deveni lege.

CITEȘTE și Salvarea Air France, însoțită de o somație de care ar fi scăpat ”la mustață” Radu Berceanu

Companiile aeriene din întreaga lume au fost puternic afectate de pandemia de coronavirus, site-ul web Flightradar24 raportând că numărul zborurilor de anul trecut a scăzut cu aproape 42% față de 2019. Măsurile ar putea afecta călătoriile între Paris și orașe, inclusiv Nantes, Lyon și Bordeaux. Dar guvernul francez se confruntase cu apeluri pentru a introduce reguli și mai stricte privind zborurile interne.

Convenția cetățenilor francezi asupra climei, care a fost creată de președintele Emmanuel Macron în 2019 a propus eliminarea călătoriilor cu avionul acolo unde existau călătorii cu trenul sub patru ore.Votul de sâmbătă a avut loc la câteva zile după ce guvernul francez și-a dublat, cel puțin,  participația la Air France. Guvernul oferise anterior împrumuturi de 7 miliarde de euro (8,3 miliarde de dolari, 6 miliarde de lire sterline) pentru a ajuta compania aeriană să reziste pandemiei, deși ministrul francez al economiei a declarat la acea vreme că finanțarea depindea de faptul că linia aeriană va renunța la unele zboruri interne. (D.C.)

CFiR, singura platformă de resurse umane care se ocupă strict de domeniul feroviar și cel al transportului urban pe șină, organizează ediţia a IV-a a Târgului de Carieră Feroviară în România.

Angajatori
Colaboratori Parteneri Media
facultatea de transporturi UPB logo CFDP
MAI MULTE DETALII

IN THE SPOTLIGHT

Operatorii și industria feroviară se reunesc la Conferințele Club Feroviar – 22 și 23 mai, Constanța

CONFERINȚELE CLUB FEROVIAR - Operatorie Feroviară & Material Rulant -   Operatorii feroviari se reunesc la Constanța în zilele de 22 și 23 mai pentru a discuta...

Ultimele Articole