miercuri, septembrie 27, 2023
spot_imgspot_img

WeBuild – Astaldi câștigă modernizarea loturilor dintre Timișoara și Arad

Curtea de Apel București a confirmat săptămâna trecută respingerea ofertelor Alstom și Arcada Company în contradictoriu cu CFR SA pe cele două loturi dintre Timișoara și Arad.

Potrivit deciziei pronunțate săptămâna trecută pe 25 octombrie, oferta RailWorks a fost exclusă, iar cea a WeBuild a fost trimisă în reevaluare pentru verificarea incidenței cazului de excludere. Ulterior deciziei Curții de Apel București, comisia de licitație a reevaluat oferta WeBuild și a menținut-o drept câștigătoare pentru lotul 4 (Ronaț – Arad). Totodată, oferta companiei italiene a rămas câștigătoare și pentru lotul 3, respectiv Timișoara-Ronaț, prin aceeași decizie.

Ce spune decizia:

  • Modifică în parte Decizia Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor nr. 1952/C3/1911/2038/16.09.2022, in sensul că: Respinge contestaţiile formulate de contestatoarele Alstom Transport şi Arcada SA, în contradictoriu cu CFR SA, ca neîntemeiate.
  • Menţine rapoartele procedurii de atribuire nr. 17.A/400/29.07.2022 (lotul 1) şi nr. 17.A/1/502/08.08.2022 (lotul 2), în partea referitoare la respingerea ofertelor asocierii Alstom Transport și Arcada şi comunicările acestor respingeri.
  • Menţine măsura obligării entităţii contractante la clarificarea şi reevaluarea ofertei Asocierii WeBuild LOT 4 pentru lotul 2, precum şi la emiterea unui nou raport al procedurii de atribuire pentru lotul 2, dispusă de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, urmând ca după reevaluarea ofertei Asocierii WeBuild SpA LOT 4 prin WeBuild SpA pentru lotul 2 să îi comunice acesteia rezultatul procedurii potrivit legislaţiei aplicabile.
  • Admite cererea de intervenţie formulată de Asocierea WeBuild SpA LOT 4 prin WeBuild SpA în ceea ce priveşte contestaţiile formulate de contestatoarele Alstom Transport SA şi Arcada. Menţine în rest decizia contestată. Definitivă.

Ăn ceea ce privește celelalte două loturi, 1 și 2 (Caransebeș – Lugoj și Lugoj – Timișoara), acestea erau la ora realizării articolului  în judecată la CNSC.

Ultimele Articole