joi, noiembrie 30, 2023
spot_img

[Webinariile CFiR] Prezentarea Facultății de Transporturi – UPB: Cum și de ce să devii inginer de transporturi?

 

În data de 02 iunie 2022, începând cu ora 15:00 conf.dr.ing. Ilona Mădălina Costea, Decan, și prof.dr.ing. Gabriel Popa, Prodecan vor fi invitații Carieră Feroviară în România într-un nou episod din seria [Webinariile CFiR] – ”Prezentarea Facultății de Transporturi – UPB: Cum și de ce să devii inginer de transporturi?”.

Aceștia, împreună cu invitații lor – absolvenți ai facultății, vor încerca să răspundă la două întrebări foarte importante.

De ce să alegi Facultatea de Transporturi?

La această întrebare putem să vă divulgăm câteva din argumentele care vor fi dezvoltate de către cadrele didactice din cadrul facultății:

  • Specializări unice în țară cu planuri de învățământ adaptate cerințelor din industrie
  • Grad ridicat de angajare
  • Domenii captivante
  • Burse de studiu în străinătate
  • Mediu academic primitor
  • Laboratoare dotate cu echipamente de ultimă generație
  • Profesori dedicați
  • Pregătire practică

Care sunt perspectivele de viitor pentru absolvenții acestei facultăți, fie ai cursurilor de licență, ai celor de masterat sau ai programelor de doctorat?

Răspunsul la această întrebare îl așteptăm de la invitații prezenți în acest webinar, absolvenți ai facultății, care au urmat o carieră în domeniul pentru care s-au pregătit.

Putem doar să vă divulgăm faptul că urmând cursurile Facultății de Transporturi puteți alege una dintre cele patru specializări: Vehicule pentru transport feroviar, Telecomenzi și electronică în transporturi, Ingineria transporturilor și a traficului sau Autovehicule rutiere.

 

Sunt invitați să participe la această prezentare elevii, și nu numai, care doresc să urmeze cursurile acestor facultăți și doresc să afle mai multe informații despre oportunitățile de a urma o carieră în domeniul feroviar după absolvire, dar și studenții și absolvenții de studii superioare care vor să urmeze programele de masterat și/sau doctorat pe care facultatea le organizează.

De asemenea, sunt așteptați și reprezentanți ai companiilor private care își doresc o colaborare în cadrul programelor de cercetare sau al studiilor oferite de facultate.

[Webinariile CFiR] vor putea fi urmărite live pe pagina de facebook Carieră Feroviară în România, iar apoi vor fi disponibile pe canalul de youtube.

În finalul webinarului va fi o sesiune de întrebări și răspunsuri, iar cei care doresc să adreseze o întrebare vorbitorilor o pot face fie trimițând-o pe adresa de email office@cfir.ro, fie în direct, în timpul prezentărilor, pe pagina de facebook.

Facultatea de Transporturi – tradiție de peste 60 de ani

În 1948 s-a înființat Facultatea de Căi Ferate.

Un an mai târziu se înființează Institutul de Căi Ferate, iar în 1953, în cadrul Facultății de Electronică funcționează Catedra și Specializarea Centralizări și Semnalizări Feroviare (ulterior Telecomenzi Feroviare).

În anul 1959, Institutul de Căi Ferate se unește cu Institutul Politehnic București și se înființează Facultatea Transporturi.

Cu începere din anul 1972, specializarea Telecomenzi Feroviare este transferată la Facultatea Transporturi, care asigura astfel patru specializări: Autovehicule rutiere (înființată în 1959), Material rulant de cale ferată, Ingineria transporturilor (înființată în 1948 sub denumirea Circulație și exploatare) și Telecomenzi feroviare.

În prezent, Facultatea oferă programe de studiu la nivel de Licenţă, Master şi Doctorat, compatibile cu sistemul european de credite transferabile.


Vor răspunde întrebărilor voastre și vor susține prezentarea

Conf.dr.ing.Ilona Mădălina Costea – Decan

Ilona Mădălina Costea a absolvit Facultatea de Transporturi din cadrul Universității PolitehnicA București în anul 2006 și a fost asistent universitar până în anul 2013, când a obținut doctoratul în ingineria transporturilor, având tema „Tehnologii utilizate în securitatea și siguranța căilor ferate’’. Este deținătoarea unei diplome Postdoc în inginerie electronică și telecomunicații.

A publicat numeroase lucrări științifice în reviste de specialitate și le-a prezentat în cadrul unor conferințe internaționale de renume. Este implicată în peste 30 de proiecte de cercetare și este membră a unor asociații profesionale, cum ar fi: UVS România, IEEE România, ITS România și altele.

În perioada 2016-2020 a fost prodecan al Facultății de Transporturi, iar din 2020 este decan.


Prof.dr.ing. Gabriel Popa – Prodecan

Gabriel Popa a absolvit Facultatea de Transporturi din cadrul Universității Politehnică București în anul 1985 și a obținut doctoratul în ingineria transporturilor în anul 1994 cu teza de doctorat „Contribuţii privind studiul regimurilor de funcţionare a vehiculelor de tracţiune, mono-trifazate, echipate cu motoare asincrone, în condiţii de exploatare’’ și teza de abilitare cu titlul „Studii privind îmbunătăţirea performanţelor de tracţiune şi dinamice ale vehiculelor feroviare’’. A fost inginer la Căile Ferate Române, manager consultant la compania Nightserve Ltd – UK, Londra, București și cercetător științific la Institutul de Cercetări și Proiectări în TehnicA Transporturilor. Activitatea didactică și-a început-o în anul 1988 că asistent universitar, șef de lucrări, conferențiar universitar, iar din 2017 este profesor universitar în cadrul departamentului Material Rulant de Cale Ferată al Facultății de Transporturi.

Este autorul a patru cărți, a publicat numeroase articole științifice și lucrări de specialitate, a participat în proiecte de cercetare/dezvoltare/inovare și este dețInătorul unui brevet de invenție cu titlul „Ansamblu feroviar de îmbarcare/debarcare şi transport a autovehiculelor grele pe/de pe vagoane de tip platformă joasă şi normală’’.

Este implicat în multe proiecte de cercetare/consultanță și este membru în diferite consilii și comisii de specialitate.

În prezent este prodecan al Facultății de Transporturi.

Ultimele Articole