spot_img
miercuri, ianuarie 19, 2022
spot_img

Webinariile CFiR, 11 mai 2021 – sursa de informații concrete pentru cei care își doresc o carieră în domeniul feroviar

Carieră Feroviară în România inițiază marți, 11 mai 2021, seria de discuții și prezentări –  Webinariile CFiR, care vor avea loc prin intermediul aplicației Zoom.

Webinariile CFiR reprezintă mediul perfect în care persoanele interesate de o carieră sau care lucrează deja în domeniul feroviar și cel al transportului urban pe șină să primească informații de la reprezentanții companiilor, instituțiilor publice sau asociațiilor invitate să se prezinte pe ele și mediul de lucru și/sau să expună diverse probleme care privesc personalul.
De asemenea, la aceste webinarii vor fi invitați reprezentați ai instituțiilor de învățământ pentru a-și prezenta oferta educațională și perspectivele unei cariere după terminarea studiilor, cu scopul de a atrage resursa umană către acest domeniu.

Pentru a participa la Webinariile CFiR, care vor avea loc online prin intermediul aplicației Zoom, doritorii trebuie să se înregistreze la fiecare în parte – cel sau cele care sunt de interes.

Toate prezentările se vor încheia cu o sesiune de întrebări și răspunsuri astfel încât participanții să primească toate informațiile de care au nevoie.

Progamul acestei zile va fi următorul:

10:00 Prezentarea Facultății de Căi Ferate, Drumuri și Poduri din cadrul UTCB va fi realizată de către domnul Decan conf. univ. dr. ing. Adrian Burlacu

11:00 Prezentarea Facultății de Transporturi din cadrul UPB – Programe de studii, departamente și laboratoare, program ERASMUS+ și sesiunea de admitere 2021; vor prezenta doamna Decan Conf. dr. ing. Ilona Mădălina Costea și domnul Prodecan Prof. dr. ing. Gabriel Popa

12:00 Prezentarea companiei și a mediului de lucru din Grup Feroviar Român și oferta de carieră – posibilități de calificare și de angajare va fi susținută de domnul Director General Adjunct Amedeo Neculcea

13:00 Oferta de cursuri CENAFER și perspectivele angajării în sistemul feroviar în contextul actual al nevoii de personal calificat în acest domeniu vor fi prezentate de către domnul Director General al CENAFER Mircea Dorobanțu

10:00 Prezentarea Facultății de Căi Ferate, Drumuri și Poduri – UTCB, va fi realizată de către domnul Decan conf. univ. dr. ing. Adrian Burlacu

Conf. univ. dr. ing. Adrian Burlacu, Decan al FCFDP-UTCB

Niciodată, ca astăzi, nu a existat atâta nevoie de specialiști în infrastructura de transport, domeniu prioritar care determină progresul unei societăți. Facultatea de Căi Ferate, Drumuri și Poduri din cadrul Universității Tehnice de Construcții este singura din țară care pregătește ingineri de profil, singura cu o tradiție de peste 135 ani.

Facultatea de Căi Ferate, Drumuri şi Poduri (C.F.D.P.) formează ingineri constructori pentru activităţi de proiectare, cercetare, execuţie şi consultanţă a infrastructurii de transporturi (drumuri, poduri şi căi ferate).

Prezentarea Facultății de Căi Ferate, Drumuri și Poduri scoate în evidență elemente de istorie ale acestei facultăți, dar și aspecte noi, actuale, legate de campusul universitar, de posibilitățile pe care studenții le au în a-și asigura pregătirea teoretică și practică.

Cunoștințele puse la dispoziția viitorilor studenți îi ajută pe aceștia în alegerea unei viitoare cariere de succes în domeniul infrastructurii de transport.

Prezentarea va puncta atât facilitățile pe care studențîi le vor folosi pe parcursul studiilor, dar, mai important, viitorii studenți vor afla informații despre multiplele posibilități de dezvoltare a carierei.

Pentru a urmări webinarul dă click aici


11:00 Facultatea de Transporturi – UPB: Programe de studii, departamente și laboratoare, program ERASMUS+ și sesiunea de admitere 2021; vor prezenta doamna Decan Conf. dr. ing. Ilona Mădălina Costea și domnul Prodecan Prof. dr. ing. Gabriel Popa

Conf. dr. ing. Ilona Mădălina Costea, Decan al Facultății de Transporturi – UPB

Prof. dr. ing. Gabriel Popa, Prodecan al Facultății de Transporturi – UPB

În cadrul prezentării este descris pe scurt istoricul facultății de la înființare până în prezent și sunt descrise departamentele și specializările cu principalele oportunități pe care le oferă facultatea, atât pentru elevi și studenți, cât și pentru companiile private.

Studenții au posibilitatea de a se înscrie la programe de masterat și doctorat, iar reprezentanții companiilor private care doresc programe de cercetare externalizată sau studii care pot fi realizate în laborator, au această oportunitate în cadrul facultății.

Webinarul se va încheia cu o sesiune de întrebări și răspunsuri astfel încât participanții să primească toate informațiile de care au nevoie.

Sunt invitați să participe la această prezentare elevii, și nu numai, care doresc să urmeze cursurile acestei facultăți și doresc să afle mai multe informații despre oportunitățile de a urmă o carieră în domeniul feroviar după absolvire, dar și studenții și absolvenții de studii superioare care vor să urmeze programele de masterat și/sau doctorat pe care facultatea le organizează.
De asemenea sunt așteptați și reprezentați ai companiilor private care își doresc o colaborare în cadrul programelor de cercetare sau studiile oferite de facultate.

Pentru a urmări webinarul dă click aici


12:00 Prezentarea companiei și a mediului de lucru din Grup Feroviar Român și oferta de carieră – posibilități de calificare și de angajare va fi susținută de domnul Director General Adjunct Amedeo Neculcea

Director General Adjunct al GFR – Amedeo Neculcea

În cadrul prezentării vor fi descrise compania și mediul de lucru din cadrul ei, dar și facilitățile și beneficiile acordate angajaților.

Cea mai importantă componentă a prezentării va fi însă reprezentată de oportunitățile de carieră pe care Grup Feroviar Român le oferă începând de la cursurile de calificare pe care le organizează și posibilitățile de calificare internă, continuând cu ofertele de început de drum pentru studenții și absolvenții de facultate și terminând cu ofertele de locuri de muncă disponibile în cadrul companiei.

Pentru a urmări webinarul dă click aici


13:00 Oferta de cursuri CENAFER și perspectivele angajării în sistemul feroviar în contextul actual al nevoii de personal calificat în acest domeniu vor fi prezentate de către domnul Director General al CENAFER Mircea Dorobanțu

Director General al CENAFER – Mircea Dorobanțu

Subiectele care vor fi abordate în cadrul acestei prezentări sunt:
1. Nevoia personalului de execuție calificat pentru funcțiile care concură la siguranța circulației feroviare, utilitate, permanentă și siguranța locului de muncă.
2. Oferta de cursuri a CENAFER în contextul pregătirii personalului feroviar pentru funcțiile de la siguranța circulației.
3. Perspectivele angajării în sistemul feroviar ale absolvenților cursurilor CENAFER.
4. Mândria de a fi ceferist și de a face parte dintr-o mare familie respectată de toată lumea.
5. Cu ce propuneri vin cursanții pentru îmbunătățirea accesului la cursuri sau la o mai bună absorbție a absolvenților în sistemul feroviar românesc sau ce alte propuneri au cei ce vor să urmeze cursuri la CENAFER.

Pentru a urmări webinarul dă click aici


Carieră Feroviară în România (CFiR) este prima platformă de recrutare de nișă, dedicată exclusiv industriei feroviare, transportului urban pe șină și serviciilor adiacente. Realizăm astfel legătura directă între angajatori și persoanele interesate de a-și începe sau consolida o carieră în acest domeniu.

Pentru mai multe informații despre webinarii, ne puteți contacta la adresa de email webinar@cfir.ro sau prin chat-ul de pe www.cfir.ro, disponibil în intervalul orar 09-17, de luni până vineri.

Urmăriți-ne pe sitenewsletter-ul săptămânal  și/sau social media: FacebookTwitter și Linkedin pentru a afla noutăți despre inițiativele CFiR.

Ultimele Articole