spot_img
miercuri, august 10, 2022
spot_img

VTG si DB Cargo au finalizat proiectul vagoanelor de marfa de ultima generatie

Consortiul VTG-DB Cargo a finalizat cu succes proiectul de cercetare privind dezvoltarea unor vagoane de marfa de ultima generatie, dupa doi ani si jumatate, inclusiv 12 luni de operare timp in care vagoanele au parcurs 150.000 km in toata Europa.
„Noile tipuri de vagoane au fost adaugate portofoliului nostru de vehicule de inchiriat si vor fi disponibile clientilor nostri in curand. Cu ajutorul acestor vagoane, transportul feroviar de marfa devine mai atractiv”, a declarat Heiko Fischer, CEO VTG AG.
Cele doua companii au punctat faptul ca aceste vagoane consuma cu 2-3% mai putina energie, iar modificarile care le-au fost aduse sunt orientate catre client. Aceste caracteristici alaturi de noile module digitale optimizeaza dispecerizarea si operarea, facandu-le mai eficiente din punct de vedere al costurilor. VTG si DB Cargo raman dedicate dezvoltarii comune a vagoanelor de marfa multifunctionale cu cadre modulare. Obiectivul este eficientizarea transportului feroviar de marfa prin construirea unor vagoane mai flexibile.
DB Cargo a comandat deja 300 de vagoane de marfa moderne. Noul vagon pentru transportul autovehiculelor si vagonul platforma multifunctional pentru transportul otelului (BraCoil) reprezinta urmatorul pas in procesul de modernizare a transportatorului de marfa, in conformitate cu „agenda pentru o cale ferata mai buna”. „Continuam sa investim in parcul nostru de vehicule si alegem vagoanele de marfa flexibile. Acestea imbunatatesc calitatea transportului nostru si il fac mai eficient, adaugand valoare pentru clientii nostri”, a declarat Roland Bosch, CEO DB Cargo.
Proiectul vagoanelor de marfa de ultima generatie a fost lansat in 2016, iar testele operationale au inceput in martie 2018. Ministerul Transporturilor din Germania a finantat acest proiect cu 18 milioane de euro, iar DB Cargo si VTG au sustinut toate costurile de achizitie care s-au ridicat la aprox. 4,5 milioane de euro.

Ultimele Articole