spot_img
duminică, ianuarie 23, 2022
spot_img

VTG Germania se extinde pe piața românească și vrea să cumpere E-P Rail și CER Fersped

Compania germană VTG Rail, subsidiară VTG, specializată în operațiuni de logistică și management active feroviare vrea să intre pe piața românească printr-o eventuală achiziție a E-P Rail și CER Fersped, companii deținute de omul de afaceri Radu Gheorghiu.

Surse apropiate tranzacției au declarat publicației noastre că operațiunea se află în faza de negocieri finale. Valoarea estimată a tranzacției ar fi în jur de 40 de milioane de euro, potrivit unei evaluări a celor două firme efectuată de un evaluator din Big Four. Prețul tranzacției nu a fost comunicat.

Una dintre clauzele convenite este menținerea actualului manager al companiilor și acționar Radu Gheorghiu cel puțin trei ani după semnarea contractului. Operatorul E-P Rail va deține un avantaj competitiv pe piață în urma accesului la parcul de vagoane deținut de cea mai mare firmă de management de profit din Europa, VTG Rail.

Despre E-P Rail și CER Fersped

E-P Rail este o companie din România cu capital social integral privat care are ca obiect principal de activitate prestarea serviciilor de transport feroviar de mărfuri şi a serviciilor conexe transportului feroviar. Compania a fost înființată în anul 2013 și deține subfiliale în Slovacia, Slovenia, Ungaria, Austria și Germania.

„E-P Rail asigură disponibilitate, profesionalism și încredere în relația cu partenerii săi, atât pentru transporturile interne, cât și pentru cele externe pe infrastructura publică și privată din România. Calitatea serviciilor și flexibilitatea companiei ne conferă avantajul de a lua fața altor competitori pe piețele pe care activăm, în timp ce loialitatea față de client ne ghidează activitatea curentă”, spun reprezentanții companiei.

Compania E-P Rail oferă o gamă variată de servicii în domeniul expedițiilor feroviare de mărfuri, precum și alte servicii conexe acestuia, cum ar fi analize detaliate și consiliere, cu scopul de a propune clienților săi oferte competitive în raportul calitate – preț.

Servicii oferite:

  • transport de marfă pe calea ferată în trafic intern şi internaţional, în sistem de vagon izolat, grup de vagoane și tren complet;
  • activitate de manevră;
  • închiriere de material rulant;
  • urmărirea transporturilor în circulaţie şi avizarea acestora către clienţi;
  • alte activităţi de exploatare feroviară;
  • asistenţă de specialitate în domeniul transporturilor feroviare.

Compania și-a manifestat constant interesul pentru implementarea soluțiilor moderne. E-P Rail a apelat lunile trecute la serviciile companiei Nexxiot care îi oferă servicii de analiză a datelor bazate pe cloud pentru flota de locomotive și vagoane a operatorului feroviar de marfă din România.

Nexxiot, cu sediul în Elveția, își va instala tehnologia senzorilor la bord, care va permite E-P Rail să ofere noi servicii clienților săi prin intermediul analizelor suportate de AI (inteligență artificială), potrivit railwaypro.com. Acest parteneriat este un progres al conceptului de „TradeTech”, care îmbunătățește lanțurile globale de aprovizionare prin digitalizare.

Căutăm și integrăm cele mai bune soluții pentru clienții noștri de marfă, astfel încât aceștia să se simtă în siguranță și să poată găsi întotdeauna transportul de marfă potrivit pentru nevoile lor specifice, indiferent de cerințele lor. „Gateway-urile senzorilor, software-ul bazat pe cloud și analizele Nexxiot ne vor ajuta să ne atingem obiectivele actuale ale misiunii.”, spunea directorul general al E-P Rail, Radu Gabriel Gheorghiu.

Conform acordului, Nexxiot va furniza aproape 1.100 de dispozitive gateway, numite Globehoppers, pentru a digitaliza întreaga flotă de vagoane E-P Rail. În afară de Globehoppers, E-P Rail va implementa software-ul Nexxiot pentru organizarea și examinarea datelor. Prin utilizarea învățării automate și a algoritmilor, logistica Nexxiot Cloud procesează mai multe date colectate. E-P Rail a declarat că noile servicii de încărcare pentru clienții finali vor fi disponibile în curând online. Compania și-a creat, de asemenea, propriile aplicații mobile pentru gestionarea proceselor menite să faciliteze transparența și responsabilitatea în legătură cu operațiunile sale.

CER Fersped, cealaltă companie preluată, functionează ca operator privat de transport marfă pe calea ferată din anul 2004. Compania are ca principal client deservit Grupul E-P Rail.

Serviciile de transport oferite acoperă un număr mare de relații din rețeaua feroviară din România și este în continuă expansiune. Aceste servicii sunt prestate cu un parc de locomotive propriu. Compania are Conventii de colaborare cu operatori feroviari pentru transportul de marfă din Bulgaria, Ungaria, Ucraina și Serbia.

VTG, cea mai mare companie de profil din Europa

Cu sediul central în Hamburg, VTG Aktiengesellschaft este o companie internațională de închiriere de vagoane și logistică feroviară, cu peste 94.000 de vagoane operaționale în prezent – ​​cea mai mare flotă privată din Europa. Clienții beneficiază de legături strânse între cele trei divizii ale VTG: Railcar, Rail Logistics și Tank Container Logistics. Această colaborare creează o platformă puternică, orientată spre rezultate pentru transportul internațional de mărfuri – o platformă care oferă soluții logistice personalizate și care deține o bogată experiență în transportul de lichide și mărfuri periculoase, unde siguranța este esențială. Activitățile de închiriere a vagoanelor, producția și întreținerea vagoanelor Grupului sunt completate de o organizație separată de vânzări.

În ultima perioadă, VTG și-a extins prezența în mai multe țări din Europa Centrală și de Est. În urmă cu o lună, VTG a deschis VTG Rail Logistic Bulgaria. În regiunea noastră, compania are prezență în Ungaria, Cehia, Bulgaria, Polonia, Serbia, Slovacia, Turcia, Grecia și altele.

Ultimele Articole