Vor fi reluate lucrarile la o sectiune a rutei Wrocław – Poznań

Administratorul de infrastructura feroviara din Polonia, PKP PLK si ZRK DOM Poznań, o subsidiara a Grupului PKP, au semnat un contract pentru continuarea lucrarilor de modernizare a sectiunii Silezia Inferioara – Leszno, parte a liniei principale E59 Wrocław – Poznań. Valoarea lucrarilor se ridica la 45 de milioane de zloti (10,4 milioane de euro). Conform estimarilor, aceste lucrari vor fi finalizate la sfarsitul lui 2018.
Compania ZRK DOM Poznań va continua lucrarile de constructie intrerupte de Astaldi, cu care PKP PLK a anulat contractul deoarece nu a realizat lucrarile necesare.
Lucrarile care vor fi realizate de ZRK includ instalarea unor sine noi, asamblarea retelei de tractiune si a echipamentelor de cale intre granita Voievodatului Sileziei Inferioare si Rawicz si intre Bojanow si Leszno. Vor fi folositi angajatii contractorului si echipamentul de specialitate al acestuia, inclusiv macaralele, excavatoarele, masinile de sudura si burezele mecanice.
Aceste lucrari fac parte din proiectul „Modernizarea liniei de cale ferata E59 a sectiunii Wrocław – Poznań, faza a IV-a, sectiunea Czempiń – Poznań a Voievodatului Silezia Inferioara – Czempiń”. Acest proiect este desfasurat in cadrul instrumentului de finantare Mecanismul de Interconectare a Europei. In 2014, acest proiect a primit 226,5 milioane de euro finantare din partea UE si are costuri totale de 295 de milioane de euro. Conform estimarilor, intregul proiect va fi finalizat la sfarsitul lui 2020.