Voievodatul Lubuskie achizitioneaza automotoare diesel de la Newag

20 noiembrie 2018

Vicepresedintele Newag, Józef Michalik, si Maresalul Voievodatului Lubuskie, Elżbieta Anna Polek, au semnat un contract pentru livrarea a doua automotoare diesel cu trei vagoane estimate la 43 de milioane de zloti (10 milioane de euro). Conform contractului, noile automotoare diesel vor fi livrate inainte de sfarsitul lui 2020. „In 2020, vom avea doua trenuri ultramoderne produse de Newag. Cel mai mare volum de trafic este pe ruta Krzyż – Gorzów Wielkopolski – Berlin. Asa ca vestile sunt bune pentru nordul regiunii noastre, iar acest lucru este important datorita dezvoltarii durabile a provinciei noastre”, a declarat Maresalul provinciei Lubuskie, Elżbieta Anna Polek.
Automotoarele diesel vor avea o capacitate de 400 de pasageri, inclusiv 150 de scaune, si pot atinge viteze de pana la 130 km/h.
Noile vehicule vor fi dotate cu WiFi, aer conditionat, prize si porturi USB. Persoanele cu dizabilitati vor putea calatori in siguranta si confortabil deoarece interioarele trenurilor sunt adaptate nevoilor persoanelor cu mobilitate redusa. Vehiculele vor avea spatii speciale pentru biciclete. In plus, automotoarele diesel vor fi dotate cu un sistem de numarare a calatorilor, monitorizare la interior si o aplicatie care afiseaza ruta.