vineri, iulie 12, 2024
spot_img

voestalpine VAE si Getzner au semnat un acord de colaborare

Cele doua companii austriece isi extind sfera expertizei pe partea de suprastructura a caii ferate prin semnarea unui acord de colaborare referitor la componentele de cale protejate impotriva vibratiilor.

Cooperarea presupune dezvoltarea, fabricarea si vanzarea de produse izolatoare impotriva vibratiilor. Vor mai fi dezvoltate si fabricate sisteme care imbunatatesc calitatea sinelor de cale ferata.

Integrarea solutiilor elastice in suprastructurile cailor ferate are rolul de a proteja impotriva vibratiilor si de a reduce tensiunea asupra sinelor de cale ferata. In esenta, colaborarea dintre Getzner si voestalpine VAE inseamna ca ambele companii vor putea oferi operatorilor feroviari oportunitati suplimentare care cresc performanta componentelor mai sensibile ale caii ferate si, in acelasi timp, care reduc costurile pe intreaga durata de viata.

“Ambele companii sunt interesate sa colaboreze in vederea imbunatatirii prezentei pe piata de profil. Acest parteneriat a fost gandit in principal pentru clientii nostri carora le putem oferi produse bazate pe o expertiza cumulata”, a punctat Jürgen Rainalter, CEO al Getzner.

Grupul voestalpine este in prezent singurul producator din intreaga lume care combina toate competentele pentru infrastructura feroviara, si anume, sine, aparate de cale, sisteme de monitorizare digitala, sisteme de control si traverse de cale ferata, totul sub un singur acoperis. Pentru a-si consolida expertiza totala a sistemelor, voestalpine VAE integreaza acum, in portofoliul sau, produsele Getzner de protectie impotriva vibratiilor, precum si in operatiunile de cercetare si dezvoltare.

“Acest pas este in concordanta cu strategia companiei noastre de a ne optimiza pozitia de furnizor unic si de a putea oferi o experienta si mai mare in domeniul elasticitatii caii si al sistemelor de fixare”, a precizat Dieter Fritz, purtatorul de cuvant al consiliului de administratie voestalpine VAE.

Dupa cum subliniaza compania Getzner Werkstoffe, materialele lor poliuretanice, Sylomer® si Sylodyn®, ofera suprastructurilor caii ferate o elasticitate mult mai bine definita. Acestea pot fi adaptate precis aplicatiei si sarcinii specifice, ceea ce sporeste durata de viata a sectiunilor de cale si asigura disponibilitatea pe termen lung.

 

IN THE SPOTLIGHT

FOTO. 10 ani de 160 km/oră pe București-Constanța. Locomotiva inaugurală, pe butuci

Pe 4 iulie 2014 CFR Călători a pus în circulație, oficial, primul tren care circula cu 160 km/oră pe București-Constanța. Asta după mai bine...

Ultimele Articole