Sebastian Vlădescu își ia aurul înapoi. Lingourile fuseseră puse cauțiune în Dosarul Mită la CFR

16 ianuarie 2020

Fostul ministru de Finanțe Sebastian Vlădescu își ia aurul înapoi. Instanța supremă a admis joi, definitiv, contestația fostului demnitar privind restituirea cauțiunii în Dosarul Mită la CFR.

Vlădescu își ia aurul Dosarul Mită la CFR

”Admite contestaţiile formulate de inculpaţii Boureanu Cristian Alexandru, Mititelu Mihaela şi Vlădescu Sebastian Teodor Gheorghe împotriva încheierii din data de 27 noiembrie 2019, pronunţată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie –Secţia penală. Desfiinţează, în parte, încheierea atacată, exclusiv în privinţa cererilor de restituire a cauţiunii şi, rejudecând: Admite cererile de restituire a cauţiunilor depuse de inculpaţii Boureanu Cristian Alexandru, Mititelu Mihaela şi Vlădescu Sebastian Teodor Gheorghe în vederea luării măsurii preventive a controlului judiciar. Ridică indisponibilizarea instituită cu titlu de cauţiune asupra sumelor de bani, precum şi a bunurilor mobile şi imobile constituite ca garanţii reale. Dispune restituirea cauţiunilor constituite de inculpaţi prin consemnarea de sume de bani la CEC Bank SA şi prin constituire de garanţii reale mobiliare şi imobiliare în conformitate cu ordonanţele procurorului privind luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe cauţiune date în dosarul nr. 89/P/2017 la data de 03.05.2018 –faţă de inculpata Mititelu Mihaela (filele 149-180, vol 4 dup) şi faţă de inculpatul Boureanu Cristian Alexandru (filele 74-104, vol. 4 dup) şi la data de 29.05.2018, faţă de inculpatul Vlădescu Sebastian Teodor Gheorghe (filele 191-241, vol. 7 dup), în măsura în care în privinţa acestor bunuri nu au fost instituite măsuri asigurătorii”, se arată în decizia definitivă a judecătorilor ICCJ.

Vlădescu își ia aurul înapoi, la a doua încercare

Instanţa supremă a judecat vineri contestaţia lui Sebastian Vlădescu împotriva deciziei judecătorului de cameră preliminară de la instanţa supremă care a stabilit că suma de un milion de euro depusă drept cauţiune la DNA rămâne în continuare în custodia statului.

Pe 27 noiembrie 2019, instanţa supremă a respins cererea lui Sebastian Vlădescu şi a celorlalte persoane judecate în acest dosar de restituire a sumelor depuse drept cauţiune. Împotriva acestei decizii Sebastian Vlădescu a introdus o contestaţie ce a fost judecată la aceeaşi instanţă, amintește site-ul Știri pe Surse.

Acum instanţa a stabilit că bunurile monetare sau materiale trebuie să revină la cei judecați după ce DNA nu a mai prelungiit, încă din cursul urmăririi penale, măsurile preventive ale controlului judiciar pe cauțiune.