miercuri, noiembrie 29, 2023
spot_img

Vizită STB la Astra Vagoane Călători, pentru a urmări fluxul de producere a tramvaielor

O vizită a conducerii STB la Astra Vagoane Călători a avut loc la finele săptămânii, pentru a urmări fluxul de producere a tramvaielor.

”Ne preocupăm permanent de calitatea serviciilor furnizate către călători și arătăm o atenție deosebită noilor achiziții de mijloace de transport. Avem grijă de ele la noi acasă, dar suntem atenți și urmărim întregul flux de producție al tramvaielor”, a declarat Daniel Istrate, directorul general al STB SA.

Conducerea STB a fost la Arad, joi și vineri, într-o vizită de lucru la producătorul tramvaielor Imperio. În agenda discuțiilor purtate cu echipa tehnică de la Astra Arad s-au clarificat aspecte legate de îndeplinirea clauzelor contractuale, unele legate de mentenanță, dar și optimizarea termenelor de producție și livrare, se arată într-un comunicat postat de STB pe pagina sa oficială de Facebook.Vizită STB la Astra Vagoane Călători. Tramvaiul Imperio 61 este pe drum spre București

”Am mers la Arad pentru a optimiza dialogul instituțional, dar și pentru a urmări, la fața locului, producția noilor tramvaie. Ne-am întors de la Arad cu soluții, dar și cu Imperio #61, care este pe drum!”, a mai spus Daniel Istrate.

Pe 11 mai 2021, primarul general Nicușor Dan a semnat contractul de achiziție a 100 de tramvaie fabricate de Astra Vagoane Călători Arad, destinate Societății de Transport București, după cum a scris la vremea respectivă Club Feroviar. Tramvaiele noi au 36 de metri, podeaua coborâtă integral şi cinci uşi duble. Contractul include, de asemenea, piesele de schimb, consumabilele, serviciile de punere în funcţiune, servicii de întreţinere, service şi remedierea defecţiunilor pe perioada garanţiei. Totodată, Astra Vagoane Călători asigură şi şcolarizarea personalului care operează tramvaiele. În licitație, Astra Vagoane a fost asociată cu CRRC Sifang.

Contractul pentru achiziția celor 100 de tramvaie a fost ajustat financiar, de la 881.496.817 lei la 1.043.116.221 de lei fără TVA, după ce Consiliul General al Municipiului Bucureşti a adoptat la începutul lunii în curs un proiect de Hotărâre în acest sens.

Vehiculele au o garanție de șapte ani, acordată de producătorul arădean. Ele circulă pe opt linii de tramvai din Capitală, aferente a tot atâtea subcontracte.

Ultimele Articole