Trenuri suplimentare introduse de CFR Călători pentru vizita Papei Francisc în România

17 mai 2019

CFR Călători introduce trenuri suplimentare pentru vizita Papei Francisc în România, spre Miercurea Ciuc, Blaj, Iași și Cluj Napoca.

vizita Papei Francisc studiu FlixBus călătorii din trenuri

Societatea feroviară de stat a anunțat vineri că, în perioada desfășurării călătoriei apostolice a Papei Francisc în România, are în circulație capacitatea maximă de transport, tehnic disponibilă, pentru asigurarea mobilității cetățenilor.

Astfel, se va asigura circulația trenurilor special comandate, urmare solicitărilor venite de la Arhiepiscopii, Episcopii şi a Operatorului Naţional de Transport Feroviar din Ungaria – MAV, pentru transportul grupurilor mari de pelerini pe următoarele rute: Timișoara – Brașov – Miercurea Ciuc; Oradea – Cluj Napoca – Miercurea Ciuc; Dej Călători – Cluj Napoca – Blaj și retur; Cluj Napoca – Blaj și retur.

Totodată, se va suplimenta cu vagoane capacitatea de transport a trenurilor aflate în circulație spre /dinspre București – 31 mai, Iași și Miercurea Ciuc – 1 iunie și Blaj – 2 iunie.

Trenuri Regio pentru vizita Papei Francisc

”Se vor introduce în circulație trenuri suplimentare de rang Regio pe următoarele rute: Brașov – Miercurea Ciuc și retur; Târgu Mureș – Gheorghieni – Miercurea Ciuc și retur; Ghimeș – Miercurea Ciuc și retur; Adjud – Roman – Pașcani – Iași și retur; Vaslui – Iași și retur; Brașov – Blaj și retur; Sibiu – Blaj și retur; Teiuș – Blaj și retur, ce vor deservi localităţile Miercurea Ciuc și Iași în data de 1 iunie și Blaj în data de 2 iunie. În zilele evenimentelor, pentru asigurarea unui transport în condiții optime, toate aceste trenuri suplimentare vor avea regim de rezervare obligatorie a locurilor, iar legitimațiile de călătorie vor putea fi cumpărate și online”, se arată în comunicatul CFR Călători.

Societatea precizează că a menținut permanent legătura cu Arhiepiscopiile, Episcopiile zonale și autoritățile locale în vederea organizării traficului. Pentru gestionarea fluxurilor de pelerini, biletele la trenurile suplimentare au fost puse în vânzare începând din data de 15 mai, eșalonat, iar prioritate au grupurile organizate de către Arhiepiscopii şi Episcopii sau autorități locale.

Programul de circulație detaliat, pentru data de 2 iunie, spre/dinspre Blaj, poate fi consultat aici. Programul de circulație detaliat, aferent datei de 1 iunie, spre/dinspre Miercurea Ciuc și Iași, este prezentat aici.

Pentru data de 31 mai, compania a luat măsuri de suplimentare a trenurilor cu sosire/plecare în/din București: Gara de Nord, Gara Basarab și Gara Obor.