spot_img
miercuri, octombrie 5, 2022
spot_img

Vizante: Soarta CFR Călători o poate urma pe cea a CFR Marfă

Șeful CFR Călători, Ovidiu Vizante, și-a motivat succint joi seara demisia, invocând subfinanțarea companiei.

„Am decis să demisionez, pentru că mi-am dat seama că în situaţia actuală generată de instabilitate şi subfinanţare, CFR Călători poate urma calea CFR Marfă. Trag un semnal de alarmă, către toţi cei care decid viitorul sistemului feroviar din România. Îmi doresc ca semnalul meu să fie auzit, cu atât mai mult cu cât zilele acestea celebrăm Anul Feroviar European”, a spus el.

Demisia sa coincide cu intrarea în România a Connecting Europe Express, moment ce va fi marcat, vineri, la orele prânzului, de către ministrul interimar al Transporturilor, Dan Vîlceanu și comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean.

Tot vineri este programată o conferință cu un nume prețios pentru România, respectiv „Rail infrastructure investment for the Green Deal”, (investiții feroviare în infrastructură pentru acordul verde”, în condiiile în care licitații de zeci de trenuri noi sunt anulate de către Autoritatea pentru Reformă Feroviară, iar incendiile la bordul locomotivelor vechi de zeci de ani au ajuns să fie ceva comun.

Ultimele Articole