spot_img
luni, septembrie 26, 2022
spot_img

Viteza trenurilor va fi redusă cu 20-30 km/oră în zonele unde șinele sunt prea încinse

CFR SA ia măsuri speciale de circulație pe calea ferată, una dintre acestea fiind micșorarea vitezelor de circulație a trenurilor acolo unde temperatura măsurată a șinelor atinge 50-55 grade Celsius.

În cursul zilei de astăzi, 2 august, din cauza temperaturilor de 37 – 39 de grade înregistrate în aer, în majoritatea regiunilor, conform informărilor transmise de ANM, personalul companiei CFR SA a luat măsuri speciale pentru desfășurarea circulației trenurilor în condiții optime de trafic, potrivit unui comunicat de presă al gestionarului infrastructurii.

„Personalul de întreţinere a infrastructurii feroviare efectuează periodic revizii suplimentare pe reţeaua feroviară, în special în regiunile care intră sub incidența atenționărilor de temperaturi ridicate și disconfort termic accentuat, prin verificarea directă a liniilor de cale ferată, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor la nivelul şinei, iar în intervalele orare în care temperatura în șină ajunge la 50 – 55 de grade, pe intervalele de stații unde situația o impune, se reduce viteza de circulaţie a trenurilor cu 20-30 km/h faţă de viteza normală, astfel încât traficul feroviar să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă.

Menționăm faptul că aceste măsuri respectă normele de siguranţă feroviară, aplicate în astfel de situații speciale.

De asemenea, CFR SA transmite periodic operatorilor de transport feroviar de călători pe ce intervale de stații sunt introduse aceste limitări ale vitezei de circulație, astfel încât fiecare operator de transport să informeze din timp pasagerii despre condițiile speciale de trafic, care se aplică în anumite intervale orare, în care se înregistrează temperaturi ridicate la nivelul liniei de cale ferată”, spune compania.

Ce măsuri aplică CFR SA

♦ Măsuri speciale aplicate de CFR SA pentru circulația trenurilor în perioadele caniculare:
◘ revizii suplimentare pe reţea în regiunile aflate sub atenționare de temperaturi ridicate;
◘ însoțirea trenurilor cu personal de specialitate;
◘ măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor la nivelul şinei;
◘ reducerea vitezei de circulaţie a trenurilor cu 20-30 km/h faţă de viteza normală pe anumite intervale de stații;
◘ avizarea permanentă a operatorilor de transport feroviar de călători şi de marfă (OTF) și transmiterea operativă a intervalelor de stații unde trebuie să reducă viteza de circulație.
Potrivit CFR SA, luni la ora 15.30 erau înregistrate temperaturi ridicate, de 50 – 55 de grade la nivelul șinei, pe anumite secții secundare, de pe raza Regionalelor București, Craiova, Brașov, Timișoara și Constanța (pe această regională, magistrala 800, București – Constanța nu este afectată de limitări de viteză din cauza caniculei). Nu sunt introduce limită de viteză, din cauza temperaturilor ridicate, pe raza Regionalelor Iași și Cluj. (D.C.)

Ultimele Articole