spot_img
duminică, septembrie 25, 2022
spot_img

VIDEO Viscol pe calea ferată. Patru trenuri au întârzieri cumulate de 11 ore

Vremea rea a provocat luni dimineață întârzieri mari în circulația trenurilor de călători în vestul țării, unde este viscol pe calea ferată, pe M 200. Patru trenuri au acumulat întârzieri cumulate de 11 ore.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA, administratorul infratructurii feroviare, a anunțat luni la prânz că circulaţia trenurilor este adaptată la condiţiile meteo nefavorabile, în special pe raza Regionalei CF Timișoara, unde nu sunt probleme în alimentarea cu energie electrică a liniei de contact, însă sunt înregistrate rafale puternice de vânt.

Ca urmare a deciziei Călători Călători, pe relația Ghioroc – Glogovăț, toate trenurile operatorului feroviar de stat circulă dublate cu locomotive diesel, pe ambele fire de circulație. „Facem precizarea că în intervalul orar 5:40 – 10:18, următoarele 4 trenuri – R 2027, R 2044, IR 347 și IR 1763 au înregistrat întârzieri totale de 661 de minute, față de graficul normal de circulație”, se arată în comunicatul dat publicității de CNCF CFR SA.

Viscol pe calea ferată. Se circulă cu două locomotive, dintre care una diesel

Compania de infrastructură a precizat că la această oră trenurile circulă în continuare cu locomotive diesel, pe relația Ghioroc-Glogovăț, întârzierile față de graficul normal de circulație reducându-se la 20-25 minute/tren, pentru operațiunile de atașare/detașare a locomotivei diesel la fiecare garnitură.

„Menționăm faptul că, din punct de vedere al stării infrastructurii, dar și al sistemului de alimentare cu energie electrică a liniei de contact, nu sunt semnalate deranjamente, personalul feroviar de specialitate al companiei noastre verifică permanent funcționarea componentelor rețelei, astfel încât să intervenim operativ, dacă situația o impune. Precizăm, de asemenea, faptul că în ultimele 24 de ore, odată cu intrarea în vigoare a avertizărilor meteo, personalul feroviar al sucursalelor de infrastructură, au verificat permanent liniile de cale ferată şi componentele infrastructurii, acestea fiind menţinute în stare de funcţionare optimă, în special pe raza județelor aflate sub incidența avertizărilor de vreme nefavorabilă. Pe toate cele opt regionale de cale ferată se menţine permanent legătura cu toţi operatorii de transport feroviar de călători şi de marfă (OTF), iar personalul de specialitate din regulatoarele de circulaţie acţionează operativ în toate situaţiile în care apar disfuncţionalităţi de natură tehnică, astfel încât să reducem perioadele de staţionare, necesare remedierii oricărui deranjament”, se mai arată în comunicatul CNCF CFR SA.

Problemele apărute luni dimineață în circulația trenurilor au fost prezentate inițial de Club Feroviar AICI.

CFR SA le recomandă tuturor pasagerilor ca înainte de plecarea la drum să solicite telefonic informaţii despre orele de sosire şi de plecare ale trenurilor la gara din localitate, la numărul de telefon CFR 021/9521 şi să consulte periodic site-urile operatorilor de transport feroviar de călători, de stat și privați, pentru informații actualizate despre eventuale modificări în circulația trenurilor.

Ultimele Articole