luni, iulie 1, 2024
spot_img

Viitorii ingineri CFDP expuși la un mediu de lucru real. CFiR și CFDP – UTCB oferă studenților noi experiențe de învățare la TPF Inginerie.

CFiR împreună cu CFDP – UTCB și-au propus să faciliteze adaptarea activă a educației universitare tehnice la cerințele pieței muncii. În acest sens, pe lângă dezvoltarea competențelor viitorilor absolvenți în mediul universitar, au adăugat vizite de informare și învățare în cadrul întâlnirilor cu echipele de lucru, la companiile de profil din țară.

 

TPF INGINERIE, o companie de consultanță și inginerie integrată.

Compania face parte din Grupul TPF, cu sediul la Bruxelles, care de la înființarea sa, în 1991, a cunoscut o creștere constantă, evoluând de la 25 de angajați la 4.990, în 2022, la nivel internațional. Activează în sectoarele: Infrastructură de apă și apă uzată, Transporturi (rutiere, portuare, căi ferate, căi navigabile) și Construcții civile.

Pentru două zile, 31 octombrie și 1 noiembrie, CFiR, FCFDP-UTCB și TPF INGINERIE vor oferi experiențe reale de învățare studenților din anii II, III și IV din cadrul FCFDP. Expunerea la un mediu de lucru real, într-o etapă formativă îi va ajuta să-și clarifice percepția despre munca într-o industrie, într-un domeniu ingineresc.

La TPF INGINERIE vor avea oportunitatea să descopere cum va arăta viața lor profesională, să înțeleagă rolurile, responsabilitățile și provocările din viața profesională, să se pregătească pentru acest rol din timpul formării profesionale.

Pe parcursul turului ghidat, profesioniștii TPF le vor prezenta, pe lângă proiectele mari care-i provoacă profesional în fiecare zi și ce înseamnă o carieră în domeniu, despre cum să faci alegeri conștiente în viața profesională, cât de importantă este munca în echipă, ce înseamnă pregătirea practică, în vederea specializării într-o meserie și multe altele.

În februarie 2024, se anunță un alt eveniment important pentru viitorii ingineri feroviari. Ziua Carierei Feroviare, organizată de CFiR și Facultatea de Căi Ferate, Drumuri și Poduri – UTCB, care va aduce în prim-plan noi oportunități profesionale pentru studenții facultății care vor avea ocazia să interacționeze direct cu reprezentanții unora dintre cele mai importante companii din domeniu și să obțină informații esențiale legate de abilitățile tehnice și competențele specifice căutate de angajatori în procesele de recrutare și selecție.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO-VIDEO. Cum se lucrează la modernizarea căii ferate Poieni-Aghireș

La o lună distanță, Asociația Pro Infrastructura a publicat o nouă filmare și un set de fotografii din care se poate vedea cum se...

Ultimele Articole