marți, aprilie 30, 2024
spot_img

Explozie la stația de metrou Piața Romană, simulată în cadrul exercițiului Vigorous Warrior 2019

Zeci de medici militari, angajaţi ai MAPN şi salvatori din cadrul IGSU organizează în noaptea de joi spre vineri o simulare a unei explozii la staţia de metrou Piaţa Romană, acţiune în cadrul exerciţiului Vigorous Warrior 2019.

Vigorous Warrior 2019

Pentru exerciţiul desfăşurat de Ministerul Apărării Naţionale şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă vor fi mobilizaţi 70 de medici militari, 10 ambulanţe, un autocamion cu grup generator al Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central ”dr. Carol Davila” – SUUMC, şi spitalul mobil de tip ROL 1 avansat.

Exerciţiul desfăşurat la staţia de metrou Piaţa Romană are drept scop testarea reacţiei echipelor de salvare în cazul unei explozii ce ar putea avea loc într-o staţie aglomerată de metrou din Bucureşti. „Conform scenariului, în jurul orei 1.00, personalul specializat din cadrul Ministerului Apărării şi Ministerului Naţionale Afacerilor Interne, respectiv două echipe de căutare-salvare, autospeciale de transport personal şi victime multiple, un spital mobil de tip ROL 1 avansat, pentru stabilizarea victimelor ce urmează a fi transportate către unităţile medicale din Bucureşti, precum şi un număr impresionant de echipaje de prim ajutor vor interveni pentru salvarea a circa 200 de victime care au fost surprinse de o explozie ce a avut loc la metrou. Vor fi testate, astfel, capabilităţile de căutare, localizare şi evacuare a victimelor în afara zonei de risc, triajul răniţilor şi transportarea acestora la unităţi medicale din Capitală, printre care se va număra şi Spitalul Universitar deUrgenţă Militar Central „dr. Carol Davila”, informează MAPN.

Vigorous Warrior 2019. Persoane blocate în tunel

Conform scenariului, exploziile produse în tunelul de metrou va genera surprinderea celor două trenuri care vor bloca o parte dintre persoane în tunel, iar altele în staţie. Intervenţia impune intervenţia directă a salvatorilor pe la staţia Piaţa Romană, dar şi prin staţiile învecinate – Piaţa Victoriei şi Universitate. La staţia Piaţa Romană, vor fi evacuate 160 de persoane iar accesul echipajelor de intervenţie şi evacuarea victimelor se va realiza pe la intrarea de la coloane. În zonă vor fi amplasate 40 ambulanţe civile şi militare, precum şi resurse de căutare-salvare.

La staţia de metrou Universitate, conform scenariului, vor fi 20 de persoane evacuate. La gura de lângă Hotel Intercontinental vor acţiona resurse pentru extragerea victimelor din metrou, acordare prim ajutor, evacuare, transport la unităţi spitaliceşti. La staţia Piaţa Victoriei se va impune evacuarea unui număr de 20 de persoane. Totodată, salvatorii vor acţiona pentru extragere din metrou, acordare prim ajutor, evacuare, transport la unităţi spitaliceşti.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC 25 de ani: Basm/Real. Ţinta comună – Realizarea proiectului

ARIC a organizat ieri, 18 aprilie, o Conferință aniversară la hotel Novotel București pentru a celebra 25 de ani de la înfiinţare. Evenimentul, intitulat „Basm/Real...

Ultimele Articole