duminică, februarie 18, 2024
spot_img

Viena inaugureaza extensia liniei U1

La 2 septembrie, Viena a inaugurat extensia liniei de metrou U1. In prezent, linia rosie circula intre Leopoldau si Oberlaa.
Odata cu extensia de 4,6 km cu cinci statii noi (Troststraße, Altes Landgut, Alaudagasse, Neulaa si Oberlaa), linia rosie devine cea mai lunga linie de metrou din Viena cu o lungime totala de 19,2 km, facilitand indeosebi transportul persoanelor din cartierul Favoriten catre centrul orasului. Aproximativ 600 de milioane de euro au fost investiti in extinderea U1.
In jur de 50 000 de locuitori ai cartierului Favoriten, care locuiesc in imediata apropiere a noilor statii, vor beneficia de extensia liniei U1. Timpul de calatorie dintre Oberlaa si Stephansplatz a fost redus de la aproape 30 de minute la doar 15 minute.
Extensia liniei U1 se continua direct de la statia Reumannplatz. De aici, aceasta circula pe sub Favoritenstraße catre Altes Landgut, iar apoi catre Alaudagasse. In apropierea Alaudagasse, metroul trece pe sub giratoriul cunoscut ca Verteilerkreis si tunelul Laaerberg (autostrada A23).
Linia de metrou se intoarce apoi la suprafata in apropierea viitoarei statii Alaudagasse pentru a-si continua drumul catre Oberlaa.
Linia de tramvai 67 si-a schimbat ruta, intregul trafic de suprafata suferind modificari. Statia Alaudagasse este un nou hub de transport public important, unde legatura directa a mai multor linii de autobuz cu reteaua de metrou va reduce timpul de calatorie catre centrul orasului.
Lucrarile de pregatire pentru extensia liniei U1 au inceput in toamna anului 2010. Lucrarile la tuneluri au inceput in primavara lui 2012. In timpul extensiei, au fost realizate lucrari premergatoare pentru a permite constructia unei posibile ramuri a liniei de la Alaudagasse la Rothneusiedl. Acest lucru inseamna ca U1 ar putea calatori alternativ catre Rothneusiedl, cu dezvoltarea urbana corespunzatoare.

Ultimele Articole