Viena comanda metrouri Siemens

Wiener Linien, operatorul de transport public din capitala Austriei, a anuntat ca a plasat companiei Siemens o comanda pentru achizitionarea a pana la 45 de metrouri. In acest caz, valoarea comenzii ar putea insuma aproximativ 550 milioane euro.  70% din acest pret va fi directionat pentru plata noilor metrouri, iar restul de 30%, pentru mentenanta acestora.

Metrourile vor fi construite in Viena si vor fi capabile sa ruleze cu sau fara mecanic. Acestea urmeaza sa fie livrate intre 2020 si 2030, a declarat un purtator de cuvant al Wiener Linien.

Comanda plasata de catre Wiener Linien se refera in prima faza la achizitionarea de 34 trenuri de metrou, cu optiunea de a achizitiona inca 11. Aceasta optiune depinde insa de extinderea retelei de metrou si de numarul pasagerilor din retea, a adaugat purtatorul de cuvant al operatorului austriac.

Incepand cu 2023 metrourile vor fi introduse pe linia U5, complet automatizata.

Compania opereaza retelele de tramvai, metrou si autobuz din Viena si planifica pentru 2017 investitii de 413 milioane de euro in sistemul de transport public.

In plus, Wiener Linien intentioneaza sa introduca si autobuze automatizate (driverless) si, in acest sens, lucreaza inca din luna mai la acest proiect de cercetare, finantat partial de catre Ministerul Transporturilor. Siemens este unul din partenerii implicati in derularea acestui proiect.

Foto: linia U5 a metroului din Viena

 

Abonați-vă la Newsletter, accesând link-ul https://clubferoviar.ro/abonare-newsletter/, sau urmăriți-ne pe pagina de Facebook, https://www.facebook.com/clubferoviar/,  pentru a fi la curent cu cele mai noi stiri si anunțuri de angajare din sectorul feroviar din România.