miercuri, decembrie 6, 2023
spot_img

VIDEO Un alt șofer inconștient forțează trecerea la nivel cu calea ferată

Imagini cu un alt șofer inconștient care forțează trecerea la nivel cu calea ferată printre bariere au fost făcute publice de Compania Națională de Căi Ferate CFR SA.  

Deși în ultima perioadă am sesizat public gravele abateri de la respectarea regulilor de circulație rutieră la trecerile la nivel cu calea ferată, un nou caz de inconștiență a fost surprins duminică, 31 octombrie 2021, la ora 07.45, de camerele de luat vederi, la trecerea la nivel cu calea ferată de la km 13+958, situată între stațiile București Băneasa – Pantelimon, cartierul Andronache, se arată într-o postare de pe contul oficial de Facebook CFR Infrastructura.

Șoferul forțează trecerea la nivel. Imaginile au fost trimise Poliției

Reprezentanții gestionarului infrastructurii feroviare din România precizează că imaginile, inclusiv numărul de înmatriculare al autoturismului, au fost transmise și reprezentanților Poliției pentru identificarea conducătorului auto.

”CFR SA va sprijini în continuare acțiunile Poliției Rutiere în vederea identificării conducătorilor auto care încalcă în mod voit regulile de circulație prevăzute de Codul rutier, prin monitoizarea traficului la trecerile la nivel și transmiterea tuturor imaginilor surprinse pe camerele de luat vederi, astfel încât împreună să contribuim la reducerea numărului de accidente/incidente rutiere la trecerile la nivel cu calea ferată!”, se mai arată în postare.

CFR SA le reamintește participanților la trafic importanța respectării semnalizării la trecerile la nivel cu calea ferată, deoarece:

  • O astfel de inconştienţă pune în pericol nu doar vieţile conducătorilor auto, ci şi vieţile celor pe care îi transportă!
  • O astfel de inconştienţă poate pune în pericol şi vieţile celorlalţi participanţi la traficul rutier, feroviar sau, chiar și al pietonilor!
  • O astfel de inconştienţă atrage după sine timp pierdut în trafic, fie că vorbim de cel rutier sau cel feroviar!
  • O astfel de inconştienţă produce pagube materiale sistemului feroviar!

”Deşi compania CFR SA a luat toate măsurile de siguranţă la această trecere la nivel atât pentru pentru traficul rutier, cât şi pentru cel feroviar, fiind montate inclusiv camere video, inconştienţa unor conducători auto este greu de imaginat şi de acceptat!”, mai precizează CFR SA.

Un alt șofer inconștient a fost filmat nu mai devreme de săptămâna trecută când trece cu microbuzul rupând barierele de la trecerea de cale ferată dintre Crivina și Brazi.

Ultimele Articole