spot_img
joi, decembrie 8, 2022
spot_img

VIDEO. Trenurile care părăsesc Parisul, fără locuri, ocupate de către cei care fug de carantină

Trenuri care părăsesc Parisul au rămas fără locuri, acestea fiind ocupate de către cei care părăsesc Capitala franceză, fugind de carantina ce începe vineri la miezul nopții.

În Franța, blocarea parțială a intrat în vigoare începând de vineri la miezul nopții. Trenurile care plecau din Paris către părți ale țării în care nu se aplică restricții de blocare, cum ar fi Bretania și Lyon, ar fi fost rezervate complet cu câteva ore înainte ca măsurile să intre în vigoare. Au fost semnalate blocaje de trafic pe mai multe drumuri care părăseau capitala. Noile restricții nu sunt la fel de stricte ca blocajele anterioare, este permisă mișcarea în aer liber.

Franța a raportat peste 4,2 milioane de infecții de la începutul focarului, cu aproape 92.000 de decese legate de Covid, potrivit datelor compilate de Universitatea Johns Hopkins din SUA. Noile măsuri de blocare vor dura cel puțin patru săptămâni. Parisul și regiunea înconjurătoare, zona din jurul Nisa și părți mari din nordul Franței sunt toate afectate. Este o carantină mai ușoară decât cele două precedente, diferența principală fiind că în timpul zilei oamenii pot ieși afară pentru a face mișcare atât timp cât le place. Școlile rămân, de asemenea, deschise. Dar părăsirea orașului către mediul rural nu este permisă, iar ieri a existat aglomerație puternică pe drumuri și trenuri, pe măsură ce unii parizieni au ieșit din timp către zonele non-blocate. (D.C.)

Ultimele Articole