spot_img
vineri, ianuarie 21, 2022
spot_img

VIDEO. Tramvaie noi în București pe linii distruse

Asociația Metrou Ușor a realizat un clip video în care arată cât de distruse sunt liniile de tramvai din București și avertizează că noile tramvaie care vor fi achiziționate de către Primărie și STB urmează să circule pe acestea. Dacă nu vor fi reabilitate liniile, Bucureștiul va pierde banii de la UE căci fondurile au fost acordate la pachet, anume reabilitare linii plus achiziție tramvaie.


Redăm postarea AMU de joi pe pagina de socializare a ONG menționat.

„În ultima perioadă s-a vorbit mult despre cele 100 de tramvaie noi ce vor fi achiziționate pentru București. Însă, astăzi dorim să vorbim despre un aspect pe care aproape toți l-au uitat: infrastructura degradată pe care vor trebui să circule aceste garnituri noi.

Conform proiectului de finanțare europeană, tramvaiele noi vor trebui să circule inclusiv pe liniile 40 și 55, ce cuprind tronsoane mari cu o infrastructură devastată, veche de zeci de ani. Filmările de mai jos au fost realizate pe Calea Călărașilor (liniile 40 și 55) și Bd. Basarabia (linia 40) și surprind întocmai cât de periculoase și de deteriorate sunt aceste linii nemodernizate.

Pe lângă deraierile alarmant de frecvente din ultimii ani, tramvaiele noi au nevoie de infrastructură nouă pentru a putea circula. În caz contrar, acestea vor sta mai mult în depou la reparații, decât în serviciu de pasageri.

Mai grav, dacă tronsoanele liniilor 40 și 55 nu sunt modernizate până în anul 2023, Bucureștiul ar putea pierde fondurile nerambursabile pentru o parte din tramvaiele noi, întrucât fondurile sunt acordate la pachet cu modernizarea infrastructurii.

Ultima modernizare a unor linii de tramvai a demarat ACUM 7 ANI (Pantelimon). Singurul demers actual de modernizare vizează doar o porțiune de aproximativ 1 kilometru, pe Bd. Vasile Milea. Însă, lucrările n-au început, licitația trenează de ani de zile, iar termenul propus de execuție al acestei lucrări este unul halucinant, de 12 luni. În acest ritm, în câți ani vom putea circula civilizat pe toată rețeaua de tramvai? Rămâne de văzut cum va reuși capitala să modernizeze liniile vechi până în 2023 și cum vor reuși să circule tramvaiele moderne pe infrastructura din imaginile de mai jos”. (D.C.)

Ultimele Articole