sâmbătă, septembrie 23, 2023
spot_imgspot_img

VIDEO. Sute de morți într-un accident feroviar în India

Cel puțin 280 de persoane au decedat și 900 au fost rănite în statul indian Odisha în urma unui accident feroviar ce a implicat coliziunea dintre două trenuri de pasageri și unul de marfă.


Este cel mai grav accident de acest fel din India din ultimii 20 de ani, potrivit publicației britanice The Guardian. Cel puțin 280 de persoane au murit și aproximativ 900 au fost rănite după ce două trenuri de s-au ciocnit în statul Odisha, din estul Indie. Trenul Coromandel Express, care circulă de la Kolkata în Bengalul de Vest până la Chennai în Tamil Nadu, mergea cu aproximativ 130 km/h când s-a ciocnit de un tren de marfă staționar în jurul orei 19:00 vineri.

Două vagoane din trenul de marfă au fost proiectate în trenul Howrah Superfast Express, care circula în sens opus, conform South Eastern Railway, ceea ce a dus la eveniment. Rajesh Kumar, directorul comercial adjunct senior al South Eastern Railway, a declarat că trenul Coromandel Express a schimbat linia, ceea ce a dus la incident și că motivul va fi investigat. Numărul morților este de așteptat să crească pe măsură ce mai multe cadavre au fost recuperate din epave și vagoane răsturnate, a declarat secretarul șef de stat, Pradeep Jena.

Peste 200 de ambulanțe au fost chemate la fața locului în districtul Balasore din Odisha și 100 de medici suplimentari, peste cei 80 deja aflați la fața locului. Aproximativ 850 de persoane au fost transportate la spital.

În ciuda eforturilor guvernului de a îmbunătăți siguranța și de a actualiza infrastructura învechită, câteva sute de accidente au loc în fiecare an pe căile ferate din India. Cu 40.000 de mile (64.000 km) de linie pe care sunt transportați 13 milioane de pasageri de către 14.000 de trenuri zilnic, aceasta e cea mai mare rețea de trenuri din lume sub un singur management. Două trenuri s-au ciocnit lângă Delhi în august 1995, ucigând 358 de persoane în cel mai grav accident de tren din istoria Indiei. Majoritatea accidentelor de tren sunt puse pe seama erorilor umane sau a echipamentelor de semnalizare învechite.

Ultimele Articole