luni, septembrie 25, 2023
spot_imgspot_img

VIDEO. Material rulant nou pentru cea mai abruptă cale ferată din lume

Stadler și operatorul local elvețian Pilatus Bahnen au marcat începerea exploatării noului material rulant pe Pilatus Railway, cea mai abruptă cale ferată cu cremalieră pentru pasageri din lume, în apropiere de orașul Lucerna.

Fabricantul Stadler a livrat noi unități multiple cu cremalieră. Calea ferată Pilatus, de 4,6 kilometri, este o linie veche de 130 de ani, situată în munții elvețieni. Aceasta are o pantă medie de 35%, ceea ce necesită material rulant special construit, potrivit informațiilor deținute de Club Feroviar.

Cale ferată abruptă de până la 48%

Cea mai abruptă secțiune a căii ferate Pilatus cu roți dințate are o pantă de nu mai puțin de 48%. Linia duce pasagerii pe un traseu pitoresc spre Muntele Pilatus, cunoscut și sub numele de muntele Dragonului, și se termină la hotelul Pilarus Kulm, la 2.132 de metri deasupra nivelului mării. În timpul călătoriei, trenul urcă 1.635 de metri.

Stadler a furnizat vagoane cu tracțiune dublă ca înlocuitor al materialului rulant încă din 1937. Vagoanele pot transporta până la 46 de pasageri fiecare. Unitățile se deplasează cu o viteză de până la 15 kilometri pe oră, în timp ce coborârea are loc cu viteze cuprinse între 8 și 12 kilometri pe oră.

Ultimele Articole