spot_img
duminică, februarie 5, 2023
spot_img

VIDEO Locul accidentului de la Gugești, filmat din locomotiva unui tren de călători

Club Feroviar vă prezintă locul accidentului de la Gugești filmat din locomotiva unui tren al CFR Călători care a tranzitat tronsonul cu pricina.

Traficul feroviar de călători a fost închis începând de joi, 1 Decembrie 2022, între Gugești și Sihlea, din cauza unui accident feroviar în care au fost implicate două trenuri private de marfă, așa cum a relatat Club Feroviar la vremea respectivă.

Pentru asigurarea continuității traficului feroviar de călători în aceste două zile, trenurile au circulat pe ruta deviată Mărășești – Tecuci – Barboși – Făurei – Buzău și retur. Purtătorul de cuvânt al CNCF CFR SA, Oana Brânzan, a precizat că reprezentanții SRCF Galați au asigurat permanent sprijinul tehnic al intervenției la fața locului și au acționat cu personal specializat, inclusiv în cursul nopții, astfel încât circulația trenurilor de călători să se reia în condiții normale și de siguranță pe ruta directă.

Locul accidentului de la Gugești, peisaj de război

Apoi, vineri seara, Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a anunțat că începând cu ora 17.50 a fost reluat traficul feroviar de călători, pe intervalul de stații Gugești – Sihlea, pe firul I.

Primul tren de călători care a tranzitat această zonă a fost IR 1657, care circula pe ruta București Nord – Bacău.

Echipele de intervenție ale SRCF Galați acționează în continuare în această zonă și pentru eliberarea firului II. Locul accidentului nu pare a fi din România, ci din Ucraina vecină, cuprinsă de război. După cum se poate vedea și din filmare, locomotiva deraiată este încă la fața locului, urmând a fi ridicată ulterior, pentru a se relua circulația feroviară și pe celălalt fir.

Ultimele Articole