VIDEO. Jean Marinescu, recomandări pentru comisarul european pe Transporturi

31 ianuarie 2020

Europarlamentarul român a recomandat în intervenția sa în plenul Parlamentului european dezvoltarea coridoarelor de transport și armonizarea și standardizarea regulamentelor.


Informațiile au fost prezentate vineri pe situl de socializare a europarlamentarului român, membru PNL, fiind însoțite și de o înregistrare video conținând intervenția sa.

„Acestea sunt recomandările mele privind viitoarea politică de transport, pe care le-am susținut în plenul Parlamentului European în dialogul cu doamna Comisar Adina Vălean. Pentru transportul de marfă pe calea ferată – dezvoltarea coridoarelor și armonizarea și standardizarea regulamentelor, pentru transportul rutier – realizarea unei ”foi de parcurs” care să asigure predictibilitatea în domeniu, pentru aviație – deblocarea proiectului ”Cerul unic european” și o nouă reglementare a ajutorului de stat pentru aeroporturi”. Creșterea importanței transportului pe căile navigabile, care poate genera dezvoltare economică și în același timp poate reduce emisiile de carbon, mai spune Jean Marinescu. (D.C.)