spot_img
vineri, martie 24, 2023
spot_img

VIDEO Furtună în București. Inundații în Gara de Nord și la metrou, trenuri blocate

O furtună în București a provocat inundații serioase în Gara de Nord și la metrou, iar un copac a căzut pe linia de tramvai. De asemenea, potrivit ultimelor informații, au fost și trenuri blocate din cauza furtunii.

UPDATE Începând cu ora 18,52 s-a remediat deranjamentul la linia de contact, pe segmentul Ramificația Pajura-București Nord, iar circulația trenurilor se realizează cu tracțiune electrică, a anunțat Ministerul Transporturilor.

În Gara de Nord din Capitală, acoperișul stației nu a mai putut face față ploii torențiale și apa a pătruns ca la duș în spațiile destinate călătorilor. Imagini postate pe Facebook arată amploarea inundațiilor din principala poartă feroviară a României.

Întârzieri uriașe în Gara de Nord

Dar problemele s-au repercutat și în circulația feroviară. Marți seara a fost raportată lipsă de tensiune în rețeaua de contact în zona Bucureștiului, așa că mai multe trenuri au fost blocate. În Gara de Nord nu a intrat niciun tren și niciunul nu a plecat.

Tabelele de la Informații afișau întârzieri atât la sosirea trenurilor, cât și la plecarea acestora din stații, unele depășind chiar două ore. Potrivit informațiilor obținute pe surse de Club Feroviar (în lipsa unei comunicări oficiale), este lispă tensiune între București Nord și Bucureștii Noi (pe M100), dar și pe Magistrala 800, București-Constanța.

Furtună în București. Doi copaci au căzut pe calea ferată

În final, a venit și comunicarea oficială de la CNCF CFR SA. Compania a informat că, începând cu ora 16,45, circulația feroviară a fost oprită pe raza SRCF Bucuresti,între Ramificația Pajura și București Nord,din cauza a doi copaci căzuți pe linia de contact.

„Căderea copacilor a fost provocată de fenomenele meteo extreme. În prezent, se acționează în zona afectată, cu utilaje, iar circulația trenurilor se realizează cu remorcare Diesel, până la remedierea deranjamentului produs la linia de contact. Opt trenuri așteaptă momentan primirea în stația București Nord”, se arată în comunicatul companiei de infrastructură.

Trenurile si-au reluat circulația pe secția Chiajna – Grădinari pe firele 1 si 2 și pe sectia București Nord – Pajura pe firele 1 și 2, a precizat Ministerul Transporturilor.

Cascada Niagara pe cea mai nouă magistrală de metrou

La metrou, stațiile care au avut cel mai mult de suferit au fost cele de pe Magistrala 5, Eroilor-Râul Doamnei, care este și cea mai nouă din rețea, fiind inaugurată în septembrie 2020. La această magistrală, constructorul a fost compania italiană Astaldi, actuala Webuild. Cea mai afectată a fost stația Valea Ialomiței.

„Din cauza ploii torențiale de astăzi, manifestată cu intensitate, echipele Metrorex au intervenit cu operativitate, acolo unde situația a impus-o, pentru dirijarea apelor și menținerea funcționalității gurilor de evacuare. Circulatia trenurilor de metrou se desfășoară normal”, a anunțat Metrorex. Reprezentanții societății de transport subteran au precizat că, în afară de Magistrala 5, au mai fost afectate guri de acces în stațiile Petrache Poenaru, Eroilor și Piața Unirii.

Furtună în București. Probleme la STB

Și Societatea de Transport București a avut de furcă din cauza furtunii din Capitală. „Linia 3 – blocată pe Str. Aviator Popișteanu, pe sensul spre capătul de linie Mezeș. Cauza: copac căzut pe rețeaua de contact”, se arată într-o primă postare de pe contul de Twitter al STB.

Apoi, postările au curs în cascadă: „Din cauza conditiilor meteo nefavorabile, în zona Calea 13 Septembrie/ Drumul Sării, pe Bd. Mărășesti, Bd. Timisoara, Str. Brașov, vehiculele STB SA sunt blocate din cauza acumulărilor de apă”, ”Liniile 70 și 79 – blocate pe Str. Delea Nouă, din cauza unui copac căzut pe rețea”, ”Linia 76 – blocată pe Str. Izvorul Rece pe sensul spre Piața Reșița. Cauza: copac căzut pe rețea”, ”Pe Str. Zețarilor, tramvaiele sunt blocate din cauza acumulării de apă”, ”Liniile 8, 25 și 47 – blocate pe Șos. Progresului, în stația Inox, din cauza acumulărilor de apă”, ”Linia 41 a fost blocată 75 de minute pe Str. Brașov (16:40-17:55). Cauza: acumulări de apă”.

Ultimele Articole