duminică, februarie 18, 2024
spot_img

VIDEO, FOTO. Trenuleț primit de Grindeanu de la PESA la semnarea contractului RE-IR2

În ultimele zile în care era posibilă semnarea contractelor de achiziție și modernizare a materialului rulant, astfel încât să nu fie pierdute fondurile europene din PNRR, CFR Călători și ARF au semnat contracte de material rulant în valoare de trei miliarde de lei.


Marți a fost încheiat contractul de achiziție pentru rame electrice interregionale (RE-IR2) între ARF, în calitate de autoritate contractantă și PESA Polonia. Din partea producătoruluii polonez au fost prezenți Krzysztof Zdziarski – președinte PESA și Maciej Maciejewski – vice-președinte PESA, dar și Natalia Piotrowska – însărcinatul cu afaceri al Republicii Polonia în România.

Contractul presupune achiziția a 20 de rame electrice de lung parcurs și mentenanța acestora pe o perioadă de 15 ani, cu posibilitatea de a suplimenta, prin act adițional, comanda inițială. Astfel, se poate ajunge la o achiziție de 29 de unități, cu o perioadă de mentenanță de 30 de ani. De asemenea, se vor asigura de către furnizor și servicii de instruire a personalului în ceea ce privește exploatarea, operarea trenurilor și utilizarea aplicațiilor software.

 

 

Valoarea totală a proiectului este de 1,1 miliarde de lei, fără TVA (223,79 milioane de euro), dintre care 830,4 milioane de lei reprezintă valoarea ramelor (167,97 milioane de euro, iar 276 de milioane de lei (55,82 milioane de euro) serviciile de mentenanță.

Citește și Alstom deschide proces la Curtea de Apel la licitația pentru 20 de trenuri interregionale

Finanțarea proiectului este asigurată din Planul Național de Redresare și Reziliență, „Componenta 4 – Transport durabil” și de la bugetul de stat, prin MTI, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.

Termenul de livrare al primei rame este de 24 de luni de la semnarea contractului, iar toate ramele trebuie livrate până la jumătatea lui 2026, an de închidere a PNRR.

Ramele electrice sunt compuse din trei vagoane și asigură 191 de locuri pe scaune. Unitățile sunt prevăzute cu sistem de semnalizare și siguranță ERTMS nivel 1 și nivel 2, precum și cu sistemul național PZB90.

Din punct de vedere al confortului pasagerilor, ramele dispun de sisteme de climatizare, conexiune wi-fi, o zonă bar/bistro, o zonă pentru călătorii cu dizabilități, cu două amplasamente conform standardelor în vigoare, precum și de o zonă destinată distribuirii automatelor de bilete și aparatelor de compostat.

Materialul rulant achiziţionat de către ARF în cadrul acestui proiect se pune la dispoziţia operatorilor de transport feroviar de călători în cadrul CSP 2022-2032, în conformitate cu prevederile Metodologiei de alocare a materialului rulant nou achiziţionat, pe următoarele rute de circulație: Cluj Napoca – Sighișoara – Brașov; Cluj Napoca – Alba lulia – Simeria – Târgu Jiu – Craiova; Brașov – Ploiești – Buzău – Focșani – Bacău – Pașcani -Iași/Suceava; Galați – Mărășești – Bacău – Pașcani – lași/Suceava; Galați – Brăila – Făurei – Fetești – Constanța (Mangalia); (Mangalia) – Constanța – Fetești – Brăila – Mărășești – Bacău – Pașcani – Iași/Suceava; (Giurgiu) – București – Ciulnița – Călărași.

Conform analizei de exploatare a liniilor în curs de electrificare, Cluj Napoca – Oradea și Craiova – Calafat, extinderea serviciilor, după finalizarea electrificării, implică și următoarele rute de circulație: Oradea – Cluj Napoca – Sighișoara – Brașov; Cluj Napoca – Alba lulia – Simeria – Târgu Jiu – Craiova – Calafat.

Contracte ale CFR Călători cu RELOC, Softronic, Atelierele CFR Grivița, SCRL Brașov și Remarul 16 Februarie

Contracte în valoare de două miliarde de lei au fost semnate cu reprezentanți ai producătorilor și reparatorilor menționați de material rulant. Contractele semnate privesc modernizarea a 55 de locomotive electrice destinate remorcării trenurilor de călători, conversia a 20 de locomotive diesel hidraulice de manevră în locomotive electrice cu acumulatori și modernizarea a 139 de vagoane de călători, inclusiv vagoane bar-bistro (ultimele modernizate la Remarul 16 Februarie). SCRL se va ocupa de conversia locomotivelor de manevră diesel în unele pe baterii, iar RELOC și Softronic de modernizarea locomotivelor electrice și dotarea acestora cu sisteme moderne de dirijare a traficului.

Proiectul este inclus în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Pilonul 1 – Tranziția spre o economie verde, Componenta C4 Transport sustenabil, Investiția I2 – Material rulant feroviar și constă în îmbunătățirea serviciilor pentru călători, reducerea timpilor de așteptare în gări, realizarea unor programe atractive de circulație a trenurilor și asigurarea unor programe și fonduri adecvate pentru întreținerea materialului rulant feroviar, integrarea cu celelalte moduri de transport de la nivel urban/regional, cu impact direct și imediat asupra duratei de călătorie și/sau asupra creșterii siguranței și confortului călătorilor. Valoarea totală a proiectului de investiții, inclusiv TVA este de 2,07 miliarde de lei.

Ultimele Articole