spot_img
duminică, noiembrie 27, 2022
spot_img

VIDEO, FOTO. Pasageri debarcați între linii la Gara Basarab, București, după un început de incendiu la locomotivă

Incidentul, petrecut vineri seară, a avut loc din cauza unor scurtcircuite la rețeaua de alimentare a unui tren cu energie electrică în zona Gării Basarab.

UPDATE. Sâmbătă dimineață, oficialii CFR Călători au făcut precizări, spunând că ruperea de pantograf a fost cauza incidentului înregistrat la locomotiva trenului 5003. Întârzierea la plecare a fost de aproximativ 150 de minute, spun reprezentanții operatorului feroviar de stat, care susțin că nu a fost vorba de debarcarea pasagerilor între linii. Cauzele incidentului vor fi stabilite ulterior.

Fotografii și un video trimise de călători arată un tren al cărui sistem de alimentare cu energie electrică funcționează intermitent, ca o veritabilă orgă de lumini. Mai mult, la un moment dat pare că se stinge lumina și pe peron.

„Am fost dați jos din tren, între linii, chiar dacă la peronul alăturat un alt tren intra în stație”, spune un călător din tren. Acesta a spus că s-au putut observa flamă/flăcări în zona firului de contact și chiar fum.

Incidentul a avut loc imediat după plecarea R-E 5003 pe direcția București-Mărășești din Gara de Nord, la câteva sute de metri, în zona Gării Basarab.

Oficiali ai CFR Călători nu au fost disponibili vineri seară pe un site de social media al CFR Călători pentru a oferi explicații.

Ultimele Articole