spot_img
luni, septembrie 26, 2022
spot_img

VIDEO. Cum arată noua stație de metrou Constantin Brâncuși, pe Magistrala 5

Ministerul Transporturilor a postat pe Facebook o înregistrare video cu stația de metrou Constantin Brâncuși, (penultima stație pe Magistrala 5)  ce va fi deschisă în această vară.

Potrivit Metrorex stadiuul lucrărilor este cuprins între 95% și 100%. Imaginile video suprind intrarea în stație, peroanele dar și o parte a galeriilor. În pofida faptului că stațiile sunt aproape gata, deschiderea traficului este incertă. Pe 28 mai, oficialii Metrorex au anunțat că Magistrala 5 va fi gata ”până la sfârșitul verii”. Declarația a fost făcută atunci la Radio România Actualități de Constantin Mustățea, director de investiții la Metrorex: ,,Lucrările sunt aproape de final, la partea de structură acestea sunt peste 99%, iar la finisaje și instalații 97%. Noi estimăm că probele dinamice vor începe luna viitoare”.

Întrebat dacă sunt șanse mai mari pentru jumătatea verii sau pentru sfârșit de vară, responsabilul Metrorex a răspuns că totul depinde de rezultatele probelor dinamice care se fac cu trenurile de metrou în mișcare. Recent,au avut loc primele teste și rămâne deci de văzut care va fi noul termen pentru punerea în funcțiune. (D.C.)

 

Ultimele Articole