vineri, septembrie 24, 2021
spot_img

VIDEO. China dezvăluie trenul său Maglev de 600 km/h

China a dezvăluit marți un tren Maglev capabil de o viteză maximă de 600 km/h, potrivit mass-media din China.

Viteza maximă ar face ca trenul, autodezvoltat de China și fabricat în orașul de coastă Qingdao, să fie cel mai rapid vehicul terestru la nivel global, potrivit Reuters.

Folosind forța electromagnetică, trenul Maglev „levitează” deasupra căii fără contact între corp și șină. China folosește tehnologia de aproape două decenii la o scară foarte limitată. Shanghai are o linie scurtă de Maglev care circulă de la unul dintre aeroporturile sale până la oraș.Deși nu există încă linii Maglev inter-orașe sau inter-provincii în China care să folosească vitezele superioare, unele orașe, inclusiv Shanghai și Chengdu, au început să efectueze cercetări. La 600 km/h, ar dura doar 2,5 ore pentru a călători de la Beijing la Shanghai cu trenul – o călătorie de peste 1.000 km (620 mile). Prin comparație, călătoria ar dura 3 ore cu avionul și 5,5 ore pe calea ferată de mare viteză.

Proiectul a început în 2016 și un prototip de tren a fost realizat în 2019. În iunie 2020, un test la Universitatea Shanghai Tongji s-a desfășurat cu succes. Țările lumii, din Japonia până în Germania caută, de asemenea, să construiască rețele Maglev, deși costurile ridicate și incompatibilitatea cu infrastructura actuală de cale rămân obstacole în calea dezvoltării rapide. (D.C.)

 

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole