spot_img
marți, decembrie 7, 2021
spot_img

VIDEO. Cel puțin 48 de morți în cel mai grav accident de cale ferată din Taiwan din ultimii 40 de ani

Un camion a alunecat vineri dimineață pe o pantă spre un tren care intra într-un tunel, coliziunea soldându-se cu deraierea trenului, urmată de decesul a cel puțin 48 de persoane.
Cel puțin 48 de persoane sunt decedate și peste 70 de răniți după ce un tren expres a deraiat într-un tunel de pe coasta estică a Taiwanului, lângă orașul Hualien, în această dimineață, 2 aprilie, potrivit publicației taiwanenglishnews.com. Trenul expres numărul 408 Ziqiang de la Shulin la orașul Taitung a deraiat când intra în tunelul Qingshui între stațiile Chongde și Heren la 9:28 dimineața. Peste 350 de persoane se aflau la bordul trenului cu 8 vagoane, care era complet rezervat deoarece astăzi este prima zi de vacanță de 4 zile pentru o sărbătoare religioasă cunoscută sub numele „Festivalul măturării mormântului”.
Cel puțin 36 de persoane au pierdut semne vitale la locul accidentului, se arată în raportările făcute în jurul prânzului, însă numărul deceselor a crescut pe măsură ce echipajele de salvare au tăiat epava distrusă a trenului. Până la sfârșitul după-amiezii, au fost găsite 48 de cadavre. Cei mai mulți morți și răniți grav au fost concentrați în vagoanele 7 și 8, au spus pompierii. Pasagerii care au reușit au scăpat prin geamurile sparte, iar unii prin acoperișul vagoanelor deraiate din interiorul tunelului. Potrivit rapoartelor, deraierea a fost rezultatul unei coliziuni cu un vehicul care căzuse pe șine de pe un șantier de construcție a tunelului la 20 de metri deasupra pistei. Lucrările la fața locului au fost suspendate de sărbători, iar vehiculul a fost parcat pe o pantă, se arată în rapoarte. Trenul s-a izbit de vehicul după ce a ocolit o curbă, deteriorând grav cabina șoferului, ucigând șoferul în vârstă de 33 de ani, a declarat administrația căilor ferate din Taiwan (TRA).
Pasagerii au rămas în întuneric după ce s-a stins alimentarea cu energie și au fost nevoiți să navigheze folosind lumina de pe telefoanele lor. Pompierii au fost trimiși din stațiile de pompieri din județul Hualien și Yilan și au ajuns la fața locului la aproximativ 20 de minute după prăbușire. La scurt timp după, 57 de militari au fost trimiși la locul accidentului pentru a ajuta la operațiunile de salvare și logistică. (D.C.)

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole