luni, aprilie 15, 2024
spot_img

VIDEO. Căile ferate nipone afectate de un șir de cutremure majore

Aproximativ 1.400 de pasageri ai unor trenuri rapide au fost afectați de un șir de cutremure care au lovit luni centrul coastei de vest a Japoniei. Căile ferate nipone afectate de un șir de cutremure majore.

Operatorul trenurilor rapide Hokuriku Shinkansen spune că a suspendat unele servicii în urma cutremurelor puternice de luni după-amiază. Operatorul spune că aproximativ 1.400 de pasageri se aflau luni după-amiază în trenurile care s-au oprit.

Compania feroviară West Japan Railway spune că a întrerupt serviciul între stațiile Nagano și Kanazawa după ce cutremurele au lovit prefectura Ishikawa, pe coasta Mării Japoniei. Compania spune că patru trenuri au rămas blocate. Doi dintre pasageri s-au plâns de febră, dar starea lor nu este gravă. Firma spune că trenurile sunt în continuare alimentate cu energie electrică, aparatele de aer condiționat funcționează, iar angajații au livrat cu mașina mâncare pasagerilor.

Operatorul intenționează să continue suspendarea serviciilor între stațiile Nagano și Kanazawa până marți, în jurul prânzului.

Căile ferate nipone afectate

Cel puțin 48 de persoane au fost ucise în urma unui cutremur puternic care a lovit Japonia în ziua de Anul Nou, iar echipele de salvare se străduiau marți să ajungă în zonele izolate unde clădirile au fost dărâmate, drumurile distruse și zeci de mii de locuințe au rămas fără curent electric.

Cutremurul, cu o magnitudine preliminară de 7,6 a avut loc luni după-amiază, determinând oamenii din zonele de coastă să fugă spre zone mai înalte, în timp ce valurile tsunami au lovit coasta de vest a Japoniei, aruncând mașini și case în ape. (Foto generic)

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole