spot_img
luni, ianuarie 30, 2023
spot_img

Vice-Premierul rus sprijina ideea unei linii de mare viteza Moscova-Sankt Petersburg

Maxim Akimov, Vice-Premierul Federatiei Ruse, a anuntat ca priveste favorabil ideea construirii unei linii de mare viteza intre Moscova si Sankt Petersburg.

Akimov crede ca Guvernul rus, prin decizia de a sustine o astfel de cale ferata, ar putea sa descongestioneze traficul aerian in directia catre Moscova.

“Mi se pare atractiva ideea unei cai ferate de mare intre Moscova si Sankt Petersburg. Ea va ameliora traficul extrem dintre cele doua orase. Cu toate acestea, daca s-ar construi, linia nu ar trebui sa intarzie implementarea proiectului Moscova-Kazan si aceasta fiind tot o linie de mare viteza. In acest caz, suntem deja pregatiti sa demaram proiectul. Referitor la posibilitatea unei linii de mare viteza Moscova-Sankt Petersburg, aici inca nu avem niciun document finalizat, nici macar un studiu de fezabilitate. Ma declar in favoarea ambelor proiecte, insa pentru a putea construi linia  Moscova-Sankt Petersburg este nevoie mai intai sa demaram etapa de proiectare”, a precizat Vice-Premierul Akimov, citat de agentia Tass.

Linia dintre Moscova si Sankt Petersburg ar fi trebuit sa fie prima linie de mare viteza din Rusia, insa in 2013 proiectul constructiei acesteia a fost amanat pe termen nedefinit.

In prezent, se fac pregatiri pentru demararea construirii primei sectiuni de cale ferata din linia Moscova-Kazan. Potrivit celor mai noi date, aceasta prima sectiune, Zheleznodorozhny (regiunea Moscovei) – Gorokhovets (regiunea Vladimir), ar putea fi finalizata pana la sfarsitul lui 2024.

Prima etapa, pentru care proiectarea a fost deja finalizata, presupune construirea unei sectiuni in lungime de 301 kilometri, pe ruta Zheleznodorozhny- Gorokhovets, pe care se va putea circula cu 400 km/h.

Foto: RZD Facebook

Ultimele Articole